Kuntien ja kuntayhtymien talousraportointi uudistuu ensi vuoden alusta lähtien, kun koko kuntakenttä siirtyy automatisoituun talousraportointiin ja taloustiedot toimitetaan Valtiokonttorin kuntatalouden tietopalveluun 1.1.2021 alkaen. Kuntatietohankkeenakin tunnetun uudistuksen keskeisempänä tavoitteena on tuottavuuden...

Juuri nyt kunnat uudistavat johtamiskäytäntöjään ja tehostavat organisaatioiden toimintaa. Tietojohtaminen liittyy oleellisesti käynnissä olevaan muutokseen. Kuntien tietojohtamisen kenttä on kuitenkin laaja. Anna-Maija Moilanen pohtii tietojohtamisen tilaa kunnissa blogissaan.

Minä olen, ja luultavasti sinäkin olet huolissasi kuntiemme tilanteesta, jossa yhä uudet kriisit koettelevat meille kaikille tärkeiden palveluiden tuottamista. Millaisen ratkaisun digitalisaatio tarjoaa kuntien ahdinkoon ja mitä se tarkoittaa käytännössä?

Anna-Maija sai CGI:ltä haasteen: Tuo ratkaisuja kuntien tiedolla johtamiseen

CGI:n asiantuntija
CGI:n asiantuntija
2020-07-01

Tiedolla johtamisen konsultti Anna-Maija Moilanen löysi CGI:lle 15 vuode lääketeollisuuden uran sekä tiedolla johtamisen maisteriopintojen jälkeen.

Onhan opiskeluhuolto saatavilla tilanteesta riippumatta? – Digiloikka tehtävä nyt lasten ja nuorten parhaaksi

kari-suonvieri
Kari Suonvieri
2020-06-05

Lasten ja nuorten psyykkinen hyvinvointi ja mielenterveysongelmat huolestuttavat. Opiskeluhuollon palveluiden tulisi olla helposti saatavilla – myös diginä ja tilanteesta riippumatta.

Toimiva ekosysteemi mahdollistaa lapsen kasvun omaan erinomaisuuteensa

profile-icon
Elina Väänänen
2020-05-20

Toimivalla varhaiskasvatuksen, hyvinvoinnin, kasvatuksen, opettamisen ja oppimisen ekosysteemillä ja alustalla mahdollistetaan unelma siitä, että jokaisella lapsella ja nuorella olisi mahdollisuus kasvaa ihmisenä ja yhteisön jäsenenä omaan erinomaisuuteensa, kirjoittaa Elina Väänänen.

Tiedonhallintalain täytäntöönpanoon vauhtia muutosvaikutusten arvioinnilla

Asko Ahtiainen
Asko Ahtiainen
2020-05-19

Askarruttaako julkisen hallinnon tiedonhallintalaki? Kuinka päästä liikkeelle ja saavuttaa lain asettamat velvoitteet siirtymäaikojen puitteissa? Blogissamme Asko Ahtiainen tarjoaa näkökulman aiheeseen.

Ota tekoäly ohjelmistorobotin työkaveriksi taloushallintoon

Anna-Maija Moilanen
Anna-Maija Moilanen
2020-05-08

Tekoäly kannattaa ottaa taloushallintoon ohjelmistorobotin kaveriksi. Lue Anna-Maija Moilasen blogista, kuinka tekoäly ja ohjelmistorobotti vievät johtamisen uudelle tasolle.