Primary tabs

Askarruttaako julkisen hallinnon tiedonhallintalaki? Kuinka päästä liikkeelle ja saavuttaa lain asettamat velvoitteet siirtymäaikojen puitteissa? Blogissamme Asko Ahtiainen tarjoaa näkökulman aiheeseen.

Tekoäly kannattaa ottaa taloushallintoon ohjelmistorobotin kaveriksi. Lue Anna-Maija Moilasen blogista, kuinka tekoäly ja ohjelmistorobotti vievät johtamisen uudelle tasolle.

Tällä hetkellä kaikkia meitä ravistelee poikkeuksellisella voimakkuudella koko maailmaan laajentunut koronaviruspandemia. Taudin leviämisen estämiseksi on kansallisesti sekä kansainvälisesti tehty erilaisia toimenpiteitä. Tilanne Suomessa on myös kehittymässä ja todettuja tapauksia on...

IT-ulkoistuksesta saadaan suurimmat hyödyt irti, kun yhteistyötä kehitetään suunnitelmallisesti koko sopimuskauden ajan.

Suomessa valtaosa lapsista saa ensimmäisen kännykkänsä peruskoulua aloittaessaan. Yhä useammin ensimmäinen oma puhelin on nettiyhteydellä varustettu älylaite, joka mahdollistaa pääsyn loputtomaan määrään tietoa, vuorovaikutusta ja viihdettä. Lapset ovat tyypillisesti eteviä...

Aluesuunnittelun horisontissa näkyy datan hyödyntämistä

Antti Mansikka
Antti Mansikka
2020-02-10

Aluesuunnittelu eli kaavoitus on jatkuva ja monimutkainen kehittämisprosessi. Hallinnon tehtävä on johtaa aluekehittämistä sovittamalla yhteen eri tahojen asettamia tavoitteita ja huomioimalla toimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia. Suomessa kaavoitus on pysynyt pääpiirteissään samanlaisena...

Ohjelmistorobotti reskontranhoitajana vapauttaa ihmisiä ajatustyöhön

Anna-Maija Moilanen
Anna-Maija Moilanen
2019-11-14

Kun ohjelmistorobotti karsii työtehtäviä taloushallinnossa, talouden ammattilaiset pohtivat, miten työ tulee muuttumaan. Ohjelmistorobotille kannattaa ohjata rutiinitehtävät, blogaa Anna-Maija Moilanen.

Miltä näyttää työn tulevaisuus? Terveiset CGI HR -asiakaspäivästä

henrikki_jarvinen.jpg
Henrikki Järvinen
2019-10-15

Työn tulevaisuus on verkostoissa tapahtuvaa merkityksellistä vuorovaikutusta. Muutos vaikuttaa myös johtamiseen ja HR-järjestelmiin. Sukella työn murrokseen Henrikki Järvisen uudessa blogissa.

Kunta-alustalla rakennetaan huomisen palvelut

sari-pentikainen
Sari Pentikäinen
2019-10-03

Kuntien tärkein tehtävä on järjestää kuntalaisille palveluita, mutta kuinka monen kunnan tekemistä ohjaa asukas? Tänä päivänä kuntajohtamisessa korostuu tarve tuntea kuntalaisille tärkeät asiat, mitkä vaikuttavat esimerkiksi asuinpaikan valintaan. Tähän tarvitaan...

Toimivan hankintaprosessin neljä tunnusmerkkiä

Markus Ala
Markus Ala
2019-09-20

Tehokas hankinta edellyttää oikeiden tekijöiden tunnistamista ja käyttöönottoa. Markus Ala esittelee blogissa neljä tunnusmerkkiä toimivaan hankintaprosessiin.