Primary tabs

Sarita Lehtivuori on entinen terveydenhoitaja ja nykyinen sote-IT -kehittäjä, joka kärsi nuorena neulakammosta. Neulapelon voittaminen kannatti – nykyinen ura sai alkunsa kohtaamisesta pistosiedätysasiakkaan kanssa. Asiakas työskenteli CGI:llä ja vinkkasi, että CGI rekrytoi kliinikkoja kehittämään tulevaisuuden sote-ratkaisuja.

Sarita Lehtivuori

”Siitä se ajatus sitten lähti ja tästä keskustelusta kahden kuukauden päästä olimme kollegoja!” Sarita nauraa.  Hän on urallaan perehtynyt astma-, siedätys- ja sydänhoitajan vastuualueisiin muun terveydenhoitajan normaalin itsenäisen vastaanottotyön lisäksi. 

CGI:llä hänelle tarjoutui mahdollisuus tutustua hoitotyöhön toisesta näkökulmasta. Vaikka joustava työaika, etätyömahdollisuudet ja toimenkuvan monipuolisuus painoivat myös vaakakupissa, perimmäinen motivaatio hypätä it-maailmaan oli tahto vaikuttaa työkaluihin, joita hoitotyön ammattilaisille tarjotaan.

Tausta hoitotyön parissa auttaa ymmärtämään tarpeita suoraan asiakkaan näkökulmasta.  Saritalla on vahva tarve kehittää kestäviä ja toimivia ratkaisuja suoraan asiakkaan tarpeisiin. ”Muistan, kuinka yksi turhauttavimmista asioista oli, jos tietoa piti kirjata moneen paikkaan tai etsiä palasina sieltä ja täältä. OMNI360-ratkaisuissa kirjaamisesta halutaan tehdä mahdollisimman mutkatonta”.

Neuloista käyttöliittymiin

Terveydenhuollon ammattilaiset työskentelevät usein kutsumusammatissa. Uravalinta on myös Saritalle tunnepohjainen. Tällä hetkellä Sarita toimii sovellusasiantuntijana, ohjelmistokehityksen kliinikkoasiantuntijana sekä kouluttaa asiakkaita ympäri Suomea. Kouluttajilla on tärkeä rooli tunnustella esittelyissä ja koulutuksissa, millaisia uusia palveluja tai työkaluja asiakas saattaisi tarvita. Monesti huomataan, että jo olemassa olevissa ratkaisuissa on vielä hyödyntämättömiä mahdollisuuksia.

Nykyisessä työssään Sarita pitää erityisesti asiakaskontakteista ja kouluttamisesta. OMNI360-tuoteperheessä häntä puolestaan miellyttää sen muokattavuus eri järjestelmien kanssa yhteensopivaksi ja käyttäjän monet mahdollisuudet muokata omaa työpöytäänsä. ”Lisäksi tavoite yhdistää perusterveydenhuolto, erikoissairaanhoito ja sosiaalityö saman järjestelmän alle on ammattilaisen työskentelyn ja potilaan edun kannalta ensiarvoista”, Sarita summaa.

Sarita on iloinen, että rohkaistui aikoinaan terveydenhuollon opintojen pariin. Sitä hän ei tosin osannut arvata, että neulat tulevat vaihtumaan käyttöliittymiin. ”Ja se neulapelkokin helpotti, kun neulat osoittivat itsestäni poispäin!”

Kiitos Sarita! Saritan tarina on osa Arjen sankarit -blogisarjamme, jossa esittelemme sote-ammattilaisiamme, jotka tekevät töitä OMNI360-ratkaisujen kehityksen parissa. Kehitämme teknologiaa aina ihmistä varten – paitsi ammattilaisille myös apua tarvitseville, jotta asiakkaat ja potilaat voisivat osallistua paremmin asioidensa hoitamiseen.

Lue myös

Kirjoittajasta

CGI:n asiantuntija

CGI:n asiantuntija

CGI on globaali ICT-palveluyritys.  Suomessa noin 3 700 asiantuntijaamme konsultoi asiakkaitamme liiketoiminnan sekä ICT-ratkaisujen kehittämisessä. Olemme myös luotettu ulkoistuskumppani.  

Kirjoita kommentti

Comment editor

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
Blogi-kommentoinnin ohjeet ja käyttöehdot