CGI:n blogi - kirjoituksia eri asiantuntijoilta

CGI Suomen asiantuntijat

Kirjoituksia asiantuntijoiltamme

Toiminnanohjausjärjestelmän (ERP) tehtävänä on enemmän kuin tehtyjen töiden kirjaaminen tai prosessien seuraaminen taustapeilistä – sen tulisi auttaa varmistamaan niin yksittäisten työntekijöiden kuin koko organisaation tehokkuus ja muutosvalmius. 

Gaia Groupilla teettämämme tutkimus osoittaa, että toiminnanohjauksen merkitys niin tuottavuuden ja asiakastyytyväisyyden parantamisessa, toimintojen tehostamisessa kuin säästyneissä hankintakuluissa on kiistaton. Suomalaisten yritysten yhteenlaskettu nettotulos on kasvanut seitsemässä vuodessa lähes 170 prosenttia 27 miljardiin euroon, mikä osoittaa myös ERP-ratkaisujen tekevän tehtävänsä.

Tiukat kasvutavoitteet, kiristyvä kilpailu sekä asiakkaiden vaatimukset edellyttävät sujuvia prosesseja tuotannosta ylimpään johtoon ja asiakasrajapintaan. Valitettavasti arkipäivän todellisuus on usein toista. Kokemukseni mukaan tyypillinen tilanne on se, että tilauskirjat täyttyvät, mutta tuotanto ei pysty vastaamaan huutoon. Tai että tiedonkulku on yksinkertaisesti liian hidasta ja epävarmaa. 

Automaatioasteen kohotessa työntekijät pääsevät hyödyntämään tietotaitojaan tehtävissä, joihin vain ihminen kykenee, eikä arvokasta osaamispääomaa menetetä tarpeettomasti toistuviin rutiineihin.

Kilpailukyvyn taustalla on moderni ERP

Moderni ERP on kilpailukykysi kannalta keskeisessä roolissa, sillä juuri se mahdollistaa prosessien kehittämisen. Automaatioasteen kohotessa työntekijät pääsevät hyödyntämään tietotaitojaan tehtävissä, joihin vain ihminen kykenee, eikä arvokasta osaamispääomaa menetetä tarpeettomasti toistuviin rutiineihin. Aina ei tarvita edes suuria investointeja – joskus esimerkiksi pelkkä työkorttien digitalisointi parantaa tulosta huomattavasti. 

Toiminnanohjausjärjestelmällä voidaan vaikuttaa myös suoraan asiakkaalle näkyviin asioihin, kuten myyntiin, asiakaspalveluun, verkkokaupan käytettävyyteen ja toimituksiin. ERPiä ei myöskään tarvitse laajentaa kaikille liiketoiminnan osa-alueille, vaan riittää, että se tarjoaa reaaliaikaiset ja avoimet rajapinnat sekä liitettävyyden ulkoisiin palveluihin ja sovelluksiin. Tällöin esimerkiksi pilvipalvelut toimivat saumattomasti yhteen toiminnanohjausjärjestelmän kanssa ja liiketoimintosi pysyvät toistensa kanssa ajan tasalla. Osaavan konsultin kanssa kannattaa ottaa selvää siitäkin, mihin nykyinen järjestelmäsi pystyy – saatat yllättyä, kunhan uskallat kyseenalaistaa vanhat tapasi. Parhaassa tapauksessa järjestelmäsi odottaa hyödyntämistään!

Numerot kertovat

CGI:n toiminnanohjauksen ratkaisut ovat taloudellinen selkäranka monella sektorilla. Palvelemme lähes puolta Suomen yliopistoista, kahdeksaa sairaanhoitopiiriä, 150 julkista palveluntuottajaa ja järjestöä, 180 kuntaa ja kaupunkia sekä yli viidesosaa suurista ja keskisuurista yrityksistä. 
 
Koska elinvoimainen talous vaatii toimialaspesifit järjestelmät, ERP-ratkaisumme tukevat kunkin toimialan erityispiirteitä ja prosesseja sekä vastaavat liiketoiminnan vaatimuksiin kaiken kokoisissa yrityksissä. Me CGI:llä olemme sitoutuneet siihen, että hyvä suunta voi jatkua. 

 

Tutustu myös:

Kirjoittajasta

CGI:n blogi - kirjoituksia eri asiantuntijoilta

CGI Suomen asiantuntijat

Kirjoituksia asiantuntijoiltamme

CGI on kansainvälisesti suomalainen digitalisaatiokumppani.  Suomessa noin 3 800 asiantuntijaa konsultoivat asiakkaitamme liiketoiminnan ja ICT-ratkaisujen kehittämisessä. Tällä profiililla julkaisemme kirjoituksia CGI:n eri asiantuntijoilta.