Rahanpesun valvonnan järjestäminen on aiheuttanut uudenlaisten organisaatioiden perustamisen lähes kaikkien ilmoitusvelvollisten piirissä. Osittain asian voi ratkaista ostamalla rahanpesun estämiseen liittyviä palveluita, kuten sanktiolistojen tarkistaminen, tosiasiallisten edunsaajien selvitys, hälytysten ja ilmoitusten automatisointi. Uutta tehtävää ja huomioon otettavia asioita niin on paljon, ettei toiminnan järjestäminen henkilötyötä ole todennäköisesti mahdollista tai ainakaan kustannustehokasta. Rahanpesun estäminen kannattaakin nähdä toiminta-arkkitehtuurina ja prosessikokonaisuutena, joka pohjautuu moderneille teknologiaratkaisuille.

Etenkin tilanteissa, jossa asiakas- ja tapahtumalukumäärät nousevat suuriksi, toiminnan systematisointi ja toiminta-arkkitehtuurin tulevat ajankohtaisiksi. Itse asiassa myös pienempien tapahtumamäärien tapauksessa arkkitehtuuriajattelu on viisasta. Sen avulla kokonaisuus pysyy hallinnassa ja tekemisen tehokkuus sekä ymmärrettävyys ovat paremmalla tasolla.

Rahanpesun estämisen teknologia-arkkitehtuuri:

Rahanpesukaavio

CGI:llä on pitkät perinteet rahanpesun, väärinkäytösten ja talousrikollisuuden estämiseen liittyvien ratkaisujen toimittajana. Kansainvälisesti yli 80 asiakkaan käyttämä HotScan360 ohjelmistoratkaisu on viime vuosina muodostunut alustaksi, jolla valvonta, hälytykset ja ilmoitukset voidaan hoitaa viimeisimpiä tekoälyratkaisuja hyödyntäen.

Lisätietoja HotScan-tuotteesta löydät osoitteesta cgi.com/en/solutions/cgi-hotscan360

Kirjoittajasta

Picture of Atso Andersén

Atso Andersén

Lead Consultant, Regulatory Compliance and Risks

Olen Atso Andersén ja toimin CGI:llä pankkitoiminnan johtavana konsulttina. Minulla on pitkä tausta rahoitusalaan liittyvistä eri tehtävistä, olen julkaissut alaa käsitteleviä kirjoja ja toimin aktiivisesti rahoitusalan osaamisen kehittämisen parissa. Viime vuodet olen hyödyntänyt hankkimaani kokemusta erityisesti rahoitusalan sääntelyyn ja riskienhallintaan liittyvissä toimeksiannoissa. ...

Kirjoita kommentti

Comment editor

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
Blogi-kommentoinnin ohjeet ja käyttöehdot