Primary tabs

Pilviteknologiat avaavat uusia mahdollisuuksia ohjata resursseja infran ylläpidosta liiketoimintaa tukevien sovelluksien kehittämiseen. Matti Vesterinen kirjoittaa, millaisista elementeistä onnistunut pilvitransformaatio koostuu.

Pilvi-ERP tuo skaalautuvuutta ja ketteryyttä, ja se on parhaimmillaan lähes täydellinen. Lue argumentteja siitä, miksi toiminnanohjausjärjestelmää ei kannata rakentaa omaan konesaliin.

Valtiovarainministeriön linjaukset julkisen hallinnon pilvipalveluista kannustavat siirtymään pilviympäristöihin. Varoittavat esimerkit pilvipalveluiden tietoturvariskeistä saattavat kuitenkin pelottaa – miten siis varmistaa ympäristöjen ja kehittämisen turvallisuus? Blogissa asiantuntijamme Markus Böhling kertoo, miten turvallinen...

Pilvipohjainen Analyste Banking on suunnannäyttäjä maksuliikenteen tulevaisuuden ratkaisuna. Tarjoamme Analyste Bankingia jälleenmyyntituotteena CGI:n omasta suomalaisesta käyttöympäristöstä.

UNA-toteutuksen tulee olla paitsi nopea, laadukas ja kustannustehokas myös fiksusti skaalautuva. Iso-Britanniassa edelläkävijä-NHS:t päätyivät kehittämään sote-alustan yhdessä CGI:n kanssa, koska mikään toinen taho ei pystynyt tuottamaan vastaavaa kokonaisuutta

UK teki UNAt – Mitä opimme sote-IT:n yhdistämisestä Iso-Britanniassa

expert-rami-kujanpaa
2018-07-03

Sote-palveluiden kehittämistavoitteiden saavuttaminen edellyttää, että data liikkuu ja hajallaan olevia tietolähteitä voidaan hyödyntää. Tätä tulevaisuutta rakennetaan nyt Suomessa. Olimme rakentamassa vastaavaa myös Iso-Britanniassa. Mitä oppeja on ammennettavissa brittien hankkeesta?

CIO: Palveluintegraatiot yleistyvät - Onko IT:si valmis ekosystemiaikaan?

Jaakko Aaltonen
Jaakko Aaltonen
2018-05-11

Tulevaisuuden liiketoiminta perustuu yhä enemmän koko ekosysteemin laajuisiin digitaalisiin prosesseihin ja palveluihin. SIAM-malli auttaa saumattomien palveluintegraatioiden suunnittelussa ja hallinnassa, blogaa Jaakko Aaltonen.

Dynamics 365 - Tulevaisuuden tarpeet järjestelmäuudistuksen draiverina - Osa 4: Palvelu teknologiapäätöksen pohjana

Teemu Vierimaa
Teemu Vierimaa
2018-04-13

Etenkin silloin, kun digitaalista liiketoimintaratkaisua rakennetaan palvelemaan useita sidosryhmiä niin ulkoisiin kuin sisäisiinkin kanaviin, korostuu palveluiden suunnittelu aivan uudella tapaa. Puikoissa ei välttämättä olekaan ohjelmistosuunnittelija, vaan kehitystyötä tehdään suoraan liiketoiminnan...

Dynamics 365 - Tulevaisuuden tarpeet järjestelmäuudistuksen draiverina - Osa 3: Alusta ja sen potentiaali

Teemu Vierimaa
Teemu Vierimaa
2018-04-04

Otsikko, jonka alla on niin monia lonkeroita, ettei vauhtiin päästyä puheelle meinaa aina tulla loppua. Tämän voinee allekirjoittaa eräs nimeltä mainitsematon asiakas, joka kysyi minulta aiheesta vapaamuotoisia ajatuksia ja neljän...

Dynamics 365 - Tulevaisuuden tarpeet järjestelmäuudistuksen draiverina — Osa 2: Lähtöasetelmat määrittävät lopputuloksen – onko katse varpaissa vai horisontissa?

Teemu Vierimaa
Teemu Vierimaa
2018-03-29

Teemu Vierimaa pureutuu Dynamics 365 -blogisarjansa toisessa osassa siihen, miten rajallisista lähtöasetelmista toteutettu järjestelmäuudistus johtaa usein hukattuun kilpailuetuun.