Pilvijärjestelmien ylläpidon tinkimätön tavoite tulee olla NoOps, jossa ihmisen tekemää operointia ei lainkaan tarvita, toteaa Matti Koljonen. Lue, kuinka aloitat matkan kohti NoOpsia.

Pilviteknologiat avaavat uusia mahdollisuuksia ohjata resursseja infran ylläpidosta liiketoimintaa tukevien sovelluksien kehittämiseen. Matti Vesterinen kirjoittaa, millaisista elementeistä onnistunut pilvitransformaatio koostuu.

Pilvi-ERP tuo skaalautuvuutta ja ketteryyttä, ja se on parhaimmillaan lähes täydellinen. Lue argumentteja siitä, miksi toiminnanohjausjärjestelmää ei kannata rakentaa omaan konesaliin.

Turvallista pilvikehittämistä julkishallinnossa – totta vai tarua?

Markus Böhling
Markus Böhling
2019-06-26

Valtiovarainministeriön linjaukset julkisen hallinnon pilvipalveluista kannustavat siirtymään pilviympäristöihin. Varoittavat esimerkit pilvipalveluiden tietoturvariskeistä saattavat kuitenkin pelottaa – miten siis varmistaa ympäristöjen ja kehittämisen turvallisuus? Blogissa asiantuntijamme Markus Böhling kertoo, miten turvallinen...

Maksuliikenne siirtyy pilveen – Analyste Banking tuo automatiikan maksuliikenteeseen

Marko Mielonen
Marko Mielonen
2018-11-02

Pilvipohjainen Analyste Banking on suunnannäyttäjä maksuliikenteen tulevaisuuden ratkaisuna. Tarjoamme Analyste Bankingia jälleenmyyntituotteena CGI:n omasta suomalaisesta käyttöympäristöstä.

UK teki UNAt – Alustatalous tulee soteen, myös Suomessa

Jaakko Aaltonen
Jaakko Aaltonen
2018-09-27

UNA-toteutuksen tulee olla paitsi nopea, laadukas ja kustannustehokas myös fiksusti skaalautuva. Iso-Britanniassa edelläkävijä-NHS:t päätyivät kehittämään sote-alustan yhdessä CGI:n kanssa, koska mikään toinen taho ei pystynyt tuottamaan vastaavaa kokonaisuutta

UK teki UNAt – Mitä opimme sote-IT:n yhdistämisestä Iso-Britanniassa

expert-rami-kujanpaa
2018-07-03

Sote-palveluiden kehittämistavoitteiden saavuttaminen edellyttää, että data liikkuu ja hajallaan olevia tietolähteitä voidaan hyödyntää. Tätä tulevaisuutta rakennetaan nyt Suomessa. Olimme rakentamassa vastaavaa myös Iso-Britanniassa. Mitä oppeja on ammennettavissa brittien hankkeesta?

CIO: Palveluintegraatiot yleistyvät - Onko IT:si valmis ekosystemiaikaan?

Jaakko Aaltonen
Jaakko Aaltonen
2018-05-11

Tulevaisuuden liiketoiminta perustuu yhä enemmän koko ekosysteemin laajuisiin digitaalisiin prosesseihin ja palveluihin. SIAM-malli auttaa saumattomien palveluintegraatioiden suunnittelussa ja hallinnassa, blogaa Jaakko Aaltonen.