Marko Mäki aloitti CGI-uransa silloisen Logican Service Deskissä vuonna 2009. Tällä hetkellä hän vetää infrapalveluissamme tietoliikennetuotanto-tiimiä – mutta siinä välissä hän on ehtinyt olla useammassakin eri tehtävässä CGI:llä. Lue alta Markon vinkit urakiertoon. 

Marko Mäki

1. Kaikki työ voi olla hohdokasta

”Aloitin CGI:llä Service Deskissä vuonna 2009. Ennen tätä pyöritin pientä kuluttajapuolelle erikoistunutta IT-liikettä useamman vuoden ajan, mutta suuremmat toimijat alkoivat jyrätä – piti keksiä muuta hommaa. Monet ajattelevat, ettei työ Service Deskissä ole kovin hohdokasta, mutta olen eri mieltä. Minulla oli kivat työkaverit ja oli palkitsevaa saada asiakkaiden ongelmia ratkottua. Samalla Service Deskistä tarjoutui näköalapaikka CGI:n eri toimintoihin ja palveluihin.”

2. Tärkeintä on oma asenne

”Omalla asenteella on paljon merkitystä siihen, kuinka hyvin työssä viihtyy ja miten pääsee etenemään. Kannattaa myös miettiä, millaisen kuvan antaa omasta työstään ulospäin. Mietipä, jos esimerkiksi kaikki roskakuskit tai siivoojat, joiden työtä ei yleisesti pidetä kovin hehkeänä, viestittäisivät työn mukavuudesta ympärillä oleville ihmisille. Uskon, että se alkaisi pikkuhiljaa vaikuttaa myös siihen, mitä muut kyseisistä töistä ajattelevat.”

3. Mieti tavoitteet omalle urallesi

”Olen aina asettanut itselleni tavoitteita kolmen, viiden ja jopa kymmenen vuoden päähän. Aloittaessani Service Deskissä asetin tavoitteeksi, että 3-5 vuoden päästä haluaisin edetä vastuullisempiin tehtäviin. Visio oli, että omaksun ja teen työni hyvin sekä verkostoidun. Loppujen lopuksi olin ensimmäisessä tehtävässäni vuoden.”

”Mieti, missä ovat omat vahvuutesi ja missä asioissa haluat kehittyä? Onko toivomasi kehitys palkallista, ammatillista vai molempia? Itse nautin nykyisen roolin haasteellisuudesta ja vastuullisuudesta, vaikka työ vaatiikin epäonnistumisten sietämistä. Mikäli mielii IT-alalla työskennellä, niin mielestäni CGI:llä on varaa tarjota vaikka sun mitä – eli ei tarvitse vaihtaa firmaa kehittyäkseen tai päästäkseen eteenpäin.”

”Nyt esimiehenä olen pyrkinyt rakentamaan tiimiläisilleni kehityspolkuja tehtäväkentän sisällä eri teknologioihin perustuen. Meillä on myös mahdollista lähteä kehittämään omaa uraa tiimin sisällä tuotannontekijästä suunnittelijaksi ja aina arkkitehdiksi saakka.”

4. Kunnioita nykyistä hommaasi

”Kukaan ei halua palkata omaan tiimiinsä hapannaamaa. Kun hoidat nykyisen tonttisi hyvin, joku muukin saattaa sen huomata. Nykyistä hommaa pitää aina kunnioittaa ja hoitaa sen hyvin. Ja jotta pystyy osoittamaan, että on kiinnostusta eteenpäin, täytyy tehdä vielä lisäksi hieman ekstraa.”

5. Ole aktiivinen ja sano asiat ääneen

”Se, että pääsee työelämässä eteenpäin, on mielestäni jokaisen omalla vastuulla. Pitää olla kiinnostusta kehittää itseään sekä olla aktiivinen ja verkostoitua. Ei kannatta vain jäädä odottelemaan yhteydenottoja. Täytyy myös uskaltaa sanoa ääneen esimerkiksi esimiehelleen omat tavoitteet ja toiveet. Aloitettuani Service Deskissä Hämeenlinnassa aloin vierailla myös pääkonttorillamme Helsingissä aika ajoin. Verkostoitumalla sain laajemman käsityksen siitä, mitä muut CGI:läiset tekevät ja tutustuin kollegoihin, jotka ovat myöhemmin rekrytoineet minut uusiin tehtäviin.”
 

+ Aina tarvitsee ripauksen onnea

”Vaikka tekisi hommansa tunnollisesti ja olisi aktiivinen, aina tarvitaan ripaus onnea. Itse koen olevani myös onnekas, kun olen päässyt tarttumaan uusiin, mielenkiintoisiin ja haastaviin hommiin.”
 

Tutustu

Kirjoittajasta

Picture of CGI:n asiantuntija

CGI:n asiantuntija

CGI on globaali ICT-palveluyritys. Suomessa 3 200 asiantuntijaamme konsultoi asiakkaitamme liiketoiminnan sekä ICT-ratkaisujen kehittämisessä. Olemme myös luotettu ulkoistuskumppani.

Kirjoita kommentti

Comment editor

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
Blogi-kommentoinnin ohjeet ja käyttöehdot