Primary tabs

Palkanlaskenta mielletään helposti yrityksen tukitoiminnoksi, joka on vain pakko tehdä. Palkkahallinto ei sinänsä tuo yritykselle lisäarvoa tai tuottoa, mutta epäonnistuessaan se voi aiheuttaa kauaskantoisia seurauksia ja vaikuttaa jopa yrityksen maineeseen...

Nykytilanne on muovannut työn tekemistä uudelle tasolle. Johtamisen merkitys korostuu entisestään sekä uusia tapoja ja toimintamalleja pyritään luomaan jatkuvasti. Olisiko kuitenkin tarpeen kääntää katse sinne, mistä on lähdetty liikkeelle?

Palkanlaskenta ei nykypäivänä enää ole konservatiivista ja jäykkää. Koneet saadaan kyllä hyrräämään, jos me ihmiset vain olemme valmiita muokkaamaan omia toimintatapojamme ja ennen kaikkea vastaanottamaan uutta.

”Työn murros haastaa osaamisen”, ”Teknologia korvaa vuoteen 2025 mennessä 30000 työpaikkaa”, ”Työn murros haastaa ihmisten jaksamisen”. Nämä fiktiiviset otsikot vastaavat hyvin pitkälle uutisvirrassamme säännöllisesti näkyviä teemoja.

Sovellusten ja järjestelmien helppokäyttöisyys ja saatavuus mobiililaitteeseen ovat tänä päivänä lähes itsestäänselvyyksiä. Olemme esimerkiksi tottuneet siihen, että oli kyseessä mikä tahansa tarve, ” löytyy siihen appi” ja vieläpä sellainen, jonka...

Miltä näyttää työn tulevaisuus? Terveiset CGI HR -asiakaspäivästä

henrikki_jarvinen.jpg
Henrikki Järvinen
2019-10-15

Työn tulevaisuus on verkostoissa tapahtuvaa merkityksellistä vuorovaikutusta. Muutos vaikuttaa myös johtamiseen ja HR-järjestelmiin. Sukella työn murrokseen Henrikki Järvisen uudessa blogissa.

Valmistaudu työaikalain 2020 muutoksiin ennen kuin on liian myöhäistä

Heli Yläjärvi
Heli Yläjärvi
2019-10-09

Uusi työaikalaki astuu voimaan 1.1.2020, ja se tuo tullessaan paljon muutoksia, jotka on huomioitava työsuhteen aikana. Lue Helin blogista tarkemmin, miten varautua muutoksiin.

Rekrytointi ja palkkaus viidessä minuutissa

Elina Pohjonen
Elina Pohjonen
2019-06-13

Mitä jos olemassa olisi sovellus, jonka avulla työntekijöiden rekrytointi ja palkkaus tapahtuisi viidessä minuutissa? Nopea ja helppo rekrytointi on sekä työnantajan että työntekijän etu. Lue Elinan blogista sovelluksesta, jota pilotoimme...

Miten lohkoketjut muuttavat työhyvinvoinnin ja työkyvyn johtamista?

Niko Harju
Niko Harju
2019-06-10

Onnistunut työhyvinvoinnin ja työkyvyn johtaminen vaatii koko ekosysteemin eli työhyvinvoinnin toimijoiden yhteispeliä. Tämän haasteen äärellä ovat luonnollisesti niin työnantajat, työterveys kuin työeläkeyhtiötkin.

Kellon tikityksestä vuosikelloon – digitalisoi palkanlaskennan prosessit

CGI:n asiantuntija
CGI:n asiantuntija
2019-05-13

Palkanlaskenta unohtuu usein yrityksen sisäisten prosessien kehittämislistalta, vaikka sen digitalisoinnin hyödyt ovat valtavat. Yhtenä mainiona esimerkkinä vuosikellon hyödyntäminen, blogaa Sini Lesonen.