Teemu Veikkolainen

CGI:n nuorten verkosto YES mukana Future Talentissa

CGI Young Excellence Society eli tuttavallisemmin YES oli mukana CGI:n järjestämässä Future Talent -tapahtumassa Finlandia-talolla 26.1.2018. Tapahtuma järjestettiin tänä vuonna toisen kerran uransa alkutaipaleella oleville opiskelijoille ja vastavalmistuneille. Tapahtumat järjestetään osana CGI:n Future Talent -ohjelmaa, jonka tavoitteena on rekrytoida 1000 uutta osaajaa vuoteen 2020 mennessä!

YESiläiset Future Talent -tapahtumassa

Tapahtumaan osallistui noin 600 innokasta nuorta, jotka janosivat lisää tietoa avoimista tehtävistä ja yrityksestä. Kaikki CGI:n liiketoimintayksiköt olivat paikalla omilla ständeillään kyseisen yksikön esimiesten ja työntekijöiden ympäröimänä. Tunnelma oli loistava! Tietoa jaettiin, CV:t vaihtoivat omistajaa ja esimiehet haastattelivat kuumeisesti uusia osaajia vapaina oleviin paikkoihin.

YESin tiskillä ei valitettavasti ollut avoimia trainee-paikkoja tarjolla, mutta sitäkin enemmän kerrottavaa yrityksen päivittäisestä elämästä ja tietenkin omasta toiminnastamme. YES-toiminta muistuttaa opiskelijajärjestöä ja nuoret ymmärsivätkin heti, mistä on kyse. Keskustelumme saivat heti kaverillisen sävyn ja saimme useita kysymyksiä liittyen uraan ja mahdollisuuksiin CGI:llä. Nuoria askarruttivat muun muassa seuraavat kysymykset:

  • Voiko CGI:lle hakea vaikka ei osaa koodata?
  • Pitääkö IT-alalla olla hyvä matikassa?
  • Haittaako vaikka ei opiskele IT-alaa pääaineena?

Tapahtumapäivän aikana pääsimmekin pohtimaan usean nuoren kanssa yhdessä, millainen IT-ala on nykypäivänä.

Keskustelua CGI:läisten ja nuorten kanssa IT-alasta

IT on nykypäivänä monen eri toimialan keskiössä, työkalujen ja -tapojen digitalisoituessa kiihtyvällä tahdilla. Tällöin osaamista tarvitaan laajalla skaalalla; jonkun täytyy rakentaa ratkaisu, suunnitella palvelu ja tunnistaa asiakkaiden tarpeet. Yhden tulee olla asiantuntija, hallinnoida toimitukset ja toisen vielä viestiä nämä asiat asiakkaalle. Ei siis ole yhtä oikeaa tutkintoa taikka polkua jolla voi päätyä IT-alalle. Avoin keskustelu nuorten kanssa sekä YES:läisten omien kokemusten jakaminen loi varmuutta nuorten omiin urasuunnitelmiin ja sai monien silmät säihkymään. Toivottavasti useat näistä nuorista ovat vielä joku päivä kollegojamme!

CGI YES on verkosto CGI:ssä työskenteleville nuorille ja nuorenmielisille. Tähtäämme työviihtyvyyden lisäämiseen sekä jäsenten työverkoston kasvattamiseen niin töissä kuin vapaa-ajalla. YESiä voit seurata esimerkiksi CGI:n some-tilien kautta Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa hashtagilla #CGInside ja #CGIYES. Somessa tavataan!

Kiinnostuitko CGI:stä työnantajana ja haluat hakea meille harjoitteluun? Tutustu Future Talent -ohjelmaan ja kurkkaa avoimet trainee-paikat ja hae vaikka kesätöihin. 

 

Tutustu myös

Blog moderation guidelines and term of use