CGI Suomen blogi
CGI:n asiantuntija

Putoaako teillä työntekijät digikuiluun?

Eräs asiakkaani kiteytti hyvin yhden digitalisaation tuoman ongelman: jos yritys keskittyy tehostamaan yhtä prosessia kerrallaan, näiden prosessien väleihin jää herkästi kanjoneita, joihin katoaa työntekijöiden resursseja. Miten kanjonit sitten ylitetään?

Yrityksen toimintaa digitalisoitaessa ei saa unohtaa isoa kuvaa. Jonkun on katsottava kokonaisuuden perään, koska suurimmat teholoikat ponnistavat usein taustaprosessien ja -järjestelmien maailmasta.

Hyvä esimerkki on Kelan alkava ydintietojärjestelmäuudistus. Sen tuloksena Kelan palvelukehitys helpottuu ja nopeutuu. Puhumattakaan siitä, kuinka meidän veronmaksajien rahaa säästyy yli neljä miljoonaa euroa. Joka vuosi.

Lisäksi on tärkeää ymmärtää ja muistaa hyvän työntekijäkokemuksen merkitys. Kun saumaton digitaalinen palvelupolku luodaan myös henkilöstölle, siitä hyötyvät kaikki. Yrityksen toiminta tehostuu, työntekijän motivaatio parantuu ja, mikä tärkeintä, aikaa ja energiaa vapautuu asiakastyöhön.

 

openSuurimmat teholoikat ponnistavat usein taustaprosessien ja -järjestelmien maailmasta.close

Olipa kyse toiminnanohjauksesta, taloushallinnosta, henkilöstöhallinnosta tai asiakkuuksien hallinnasta toimintamallien on oltava sujuvia ja työkalujen helppokäyttöisiä. Yksittäiset mobiiliappsit ovat laiha lohtu, jos muilla osa-alueilla työtä hidastavat tarpeeton byrokratia tai puutteelliset työvälineet.

Jos uusia palveluja kehitetään irrallisina, erillään yrityksen toiminnan tukijaloista, on lopputulos verrattavissa onkeen, jossa on koho ilman koukkua. Ulospäin näyttää, että tehdään oikeita asioita, mutta saalis jää pieneksi.

Siksi yksi tärkeimmistä tehtävistämme ja mahdollisuuksistamme tuottaa lisäarvoa digitalisaatiohankkeissa on varmistaa, ettei kanjoneihin pääse katoamaan arvokas tieto eikä asiakkaamme työntekijät. 

Digitaalinen HR -akatemiassa käymme läpi, miten digitaalinen palvelupolku vaikuttaa tehokkuuteen, tuottavuuteen ja työhyvinvointiin. Tutustu verkkokurssiin tarkemmin tästä

Tutustu Digitaalinen HR Akatemiaan

Blogin on kirjoittanut Carita Poussa toimiessaan CGI:llä HR- ja ajanhallintaratkaisujen johtajana.

 


Tutustu myös

Blog moderation guidelines and term of use