Esineiden Internet | CGI.fi
 
Tiedolla johtaminen

Esineiden Internet ja M2M

Valjasta seuraavan sukupolven internet hyödyksesi jo tänään

Esineiden Internet (Internet of Things, IoT) ja laitteiden välinen (Machine to Machine, M2M) kommunikaatio luovat täysin uudenlaisia toimintatapoja sekä kuluttajan arkeen että yritysten liiketoimintaan. Ne mahdollistavat esimerkiksi sähkömittareiden tai autojen etäluennan, tehtaiden etäkäytön, terveystietojen etämonitoroinnin tai mobiilin työnohjauksen. Käytännössä tämä tarkoittaa tiedon tuottamista internetin kautta suoraan päätelaitteeseen.

Viime aikojen kehitys sensori- ja tietoliikennetekniikassa, skaalautuvissa pilvipalveluissa ja modernissa analytiikassa mahdollistavat suurten tietomäärien keräämisen ja analysoinnin ilman jättimäisiä investointeja perusteknologiaan. Yrityksille on auennut lähes rajattomat mahdollisuudet hyödyntää tietoa ketterästi ja näin tehostaa liiketoimintaansa, kehittää uusia palveluita ja kasvattaa tuotteidensa arvoa.

Laitevalmistajat voivat hyödyntää kerättyä dataa ja analysoitua tietämystä omien tuotteidensa ja toimintojensa kehittämisessä. Koneiden ja laitteiden käytöstä ja käyttäytymisestä kerättävä tieto mahdollistaa esimerkiksi oikea-aikaisen huollon, paremman energiatehokkuuden ja tarkan palautekanavan tuotekehitykseen.

Kuluttajille esineiden internet näkyy esimerkiksi terveydenhuollon palveluissa, kun eri antureista ja järjestelmistä kertyvää tietoa voidaan yhdistellä ja näin parantaa diagnosointia tai hoitoa. Kaupunkikuvassa sujuvampi ja vähäpäästöisempi julkinen liikenne pohjautuu digitaalisiin innovaatioihin, samoin kiinteistöjen energiatehokkuus tai hissien toimintavarmuus.

Autamme hyödyntämään uusia yhteyksiä ja kommunikaatiomahdollisuuksia

CGI on muutoksen ytimessä. Yli 400 asiantuntijaamme tarjoavat laajan skaalan erityispalveluita, jotka auttavat sinua ymmärtämään esineiden internetin ja M2M:n mahdollisuudet ja arvon.

Tarjoamme

  • M2M-konsultointia, jonka avulla tunnistat ja osaat entistä paremmin hyödyntää esineiden Internetiä ja M2M-kommunikaatiota omassa liiketoiminnassasi
  • M2M-liiketoiminnan mahdollistavan yhteisen alustan ja rajapinnan M2M-datan keräämiseen sekä useamman M2M-liiketoimintasovelluksen yhdistämiseen. Näin varmistamme laitteiden välisen saumattoman yhteistyön ja tiedon jakamisen.
  • Yhteysalustat, joilla voit rakentaa omat, korkean suorituskyvyn M2M-alustasi. Vaihtoehtoina tarjoamme kolme maailman suurinta ja monipuolisinta M2M-alustaa.
  • Sovelluskaupan, josta voit ostaa valmiita, palkittuja ratkaisuja kuten CGI:n sovellukset EMO ja IBOR.

Lisätietoja CGI:n globaaleilta sivuilta: Internet of Things - M2M.