CGI:n asiantuntija
Asiantuntija
Jari Pekkanen

Jari Pekkanen

Johtaja

Lähetä minulle sähköpostia

Seuraa minua sosiaalisessa mediassa

Lue blogiani

Olen Jari Pekkanen ja vastaan suomalaisten julkishallinnon asiakkaiden Big Data-, BI- ja tietovarastoratkaisujen sekä toimialariippumattoman Big Data Analytics Factory –palvelukonseptimme kehittämisestä. Minulla on yli 20 vuoden kokemus asiakaskohtaisten operatiivisten ja tietovarastoratkaisujen toteuttamisesta. 

CGI:llä kehitetään nykyaikaisia Big Data-, BI- ja tietovarastoratkaisuja ketterillä menetelmillä liiketoiminnan tarpeisiin, huomioiden näin paremmin isot tietomäärät, rakenteiset ja ei-rakenteiset tiedot sekä nopean analytiikkatarpeen. Ketterät menetelmät edellyttävät ”maalin” hahmottamista ja tarvittavien menetelmien, standardien ja työtapojen koordinoitua käyttöä. Vaikka elämme ketterässä maailmassa, niin silti on huomioitava kokonaisedullinen järjestelmien elinkaarenhallinta. Hallintamallien merkitys kasvaa yhä suuremmaksi. Kehittämisessä pitää olla tiedossa nykyaikaisen Big Data-, BI- ja tietovarastoarkkitehtuurin komponentit. On tiedettävä mitä komponentteja kannattaa käyttää missäkin tilanteessa. Loppujen lopuksi kaikki huipentuu siihen, miten hyvin perinteistä ja kehittyvää analytiikkaa voidaan hyödyntää tietotarpeiden tyydyttämiseen pääteriippumattomasti visualisoiden päätöksenteossa tarvittavaa tietoa.

Mikäli sinulla on Big Dataan tai analytiikkaan liittyviä ongelmia, niin olen aina valmis auttamaan omalta osalta ongelmien ratkaisemissa!