Kunnat ja valtio

Kunnat ja valtio

Artikkelit

Kunnat ja valtio
Artikkelit
Otsikko / Tiivistelmä Lataa PDF Sivumäärä / tiedoston koko
CGI Suomelle uusi toimitusjohtaja

CGI Suomen toimitusjohtajana aloittavalla Leena-Mari Lähteenmaalla on laaja kokemus IT-alasta Suomessa ja kansainvälisesti. Viime vuodet hän on johtanut CGI:n pohjoismaisia ulkoistus- ja infrapalveluja.

Lue lisää
Ratkaisu-lehti 2/2018 – Tekoäly tuli jo

Tässä numerossa keskitymme nykyhetken merkittävimpään muutosajuriin: tekoälyyn ja edistyneeseen analytiikkaan. Q&A-haastattelussa asiantuntijamme Samu Paajanen muistuttaa, että tekoäly ei ole jotain tulossa olevaa. Se tuli jo. Siksi kysymys kuuluukin nyt, onko se tullut jo teille?

Lue lisää
Ratkaisu-lehti 1/2018 - Älyä, automatiikkaa ja ennustettavuutta

Tässä lehdessä tutusutmme, miten muutosvalmius on eri toimialoilla kypsynyt kiihtyväksi toiminnan uudistamiseksi esimerkiksi Allerissa, Wärtsilässä, Valmetissa, Mehiläisessä ja VR:ssä. 

Lue lisää
UNA ratkaisee soten onnistumisen

Sote-uudistus asettaa kovia vaatimuksia tiedonhallinnan ratkaisuille. Sote-sektorin IT-päättäjät ovat paljon vartijoina. Siksi läpi Suomen ulottuvaa yhteistyötä varten on perustettu UNA-hanke.

Lue lisää
Digitalisaatio hyvän arjen mahdollistajana

Valtion digijohtaja Nina Nissilä toivoo digimurroksen tuottavan parempia palveluita ja lisäävän julkishallinnon läpinäkyvyyttä. Tärkeää on keskittyä asiakaskokemukseen.

Lue lisää
Ratkaisu-lehti 3/2017 on omistettu 100-vuotiaan Suomen tulevaisuudelle

Tässä lehdessä katsomme, miten digitalisaatio tekee Suomesta vieläkin paremman ja kilpailukykyisemmän. Siitä ajatuksiaan avaavat haastattelemamme vaikuttajat yhteiskunnan eri osa-alueilta sekä omat asiantuntijamme.

Lue lisää
Ratkaisu-lehti 2/2017 - digitalisoinnin tehonyrkki

Tässä numerossa kerromme esimerkkejä CGI Nextin palvelualueilta: asiakaskokemuksen kehittämisestä, työntekijäkokemuksen parantamisesta, tiedolla johtamisesta ja analytiikasta sekä tuottavuuden nostamisesta.

Lue lisää
Tampere vuonna 2025

Tampereen siirtyminen ­digiaikaan näkyy niin hoivatyössä, ­opetuksessa kuin liikenteessäkin.

Lue lisää
Ratkaisu-lehti 1/2017 – Run, Change, Grow

Tässä lehdessä Ratkaisu-tapahtuman puhujamme raottavat verhoa siihen, miten heillä johdetaan IT:tä, muutosta ja kasvua.

Lue lisää
Kiihdytyskaistalla soteen

Sote-palveluissa kustannuspaine on vuosi vuodelta koventunut. Tarkkuutta ja faktojen vertailukelpoisuutta haetaan CGI:n Kuntamallista, talouden ohjauskokonaisuudesta.

Lue lisää
Ratkaisu-lehti 3/2016 - Digi muuttaa myös kotipesää

Tässä lehdessä kerromme, miten digitalisaatio vaikuttaa asiakkaidemme ydintoimintoihin ja työn tekemiseen toiminnanohjauksen, taloudenohjauksen, henkilöstöhallinnon ja asiakkuuksien hallinnan näkökulmista.

Lue lisää
Trafin sähköinen rekisteröinti räjäytti pankin

Trafin sähköinen rekisteröintipalvelu ylsi puolessa vuodessa miljoonavolyymiin. 
Verkko alkaa olla rekisteröinnin pääkanava. Muutoksen nopeus on ennätysluokkaa.

Lue lisää
Digisilta tulevaisuuteen - Espoo panostaa digitalisointiin

Espoossa 11 000 työntekijän ­lomakäsittelyn sähköistäminen on ­tuonut säästöjä niin ­ajassa, rahassa kuin paperissa. Oman digiagendansa ­koonnut ­kaupunki aikoo jatkossakin panostaa digitalisointiin.

Lue lisää
Bittiputaalta digirevoluutioon

Tekesin Pekka Sivonen uskoo yhteistyöhön, jossa ovat mukana kunnat,
kansalaiset, start-upit ja suuret IT-talot.

Lue lisää
Ratkaisu-lehti 2/2016 esittelee innovaatioita

Tässä numerossa kerromme esimerkkejä uuden luomisesta. Miten erilaiset organisaatiot kehittävät uusia palveluja ja liiketoimintaa, hyödyntävät tietoa pääomana ja rakentavat vahvaa palvelukokemusta asiakkailleen.

Lue lisää
Esko Valtaoja: tieto ratkaisee

"Talouskasvua luo pääasiassa tieto, joka tuottaa uusia ajatuksia, keinoja ja keksintöjä", toteaa Esko Valtaohja, emeritusprofessori, CGI:n Ratkaisu-lehdessä.

Lue lisää
Ratkaisu-lehti 1/2016 lähestyy digitalisaatiota käytännönläheisesti

Ratkaisu-lehdessä 1/2016 lähestymme digitalisaatiota käytännönläheisesti: mitä se tarkoittaa yhteiskunnalle, yrityksille ja meille yksilöinä.

Lue lisää
Kyberturvaa kellon ympäri

CGI:n uudessa kyberturvallisuuskeskuksessa iskujoukko valvoo ympäri vuorokauden yhtiön asiakkaiden toimintaympäristöä kyberturvallisuusriskien varalta ja ratkoo ongelmia jos niitä löydetään.

Lue lisää
Olli Rehn: Digivalpas johtaja uudistaa työtapoja

Elinkeinoministeri Olli Rehn uskoo, että Suomella on edelleen hyvät edellytykset digitaalisen palvelutalouden edelläkävijäksi.

Lue lisää
Innovaatioita yhdessä rakentaen

CGI:n Digital Spark -ajatuskiihdyttämö tarjoaa uuden tavan innovoida, millaisia mahdollisuuksia digitalisaatio avaa eri toimialoilla yritysten ja organisaatioiden liiketoiminnan kehittämiseen.

Lue lisää
Kybervakuutus kotimaasta

Tärkeintä kybervahingon sattuessa on saada tilanne nopeasti ja oikealla tavalla haltuun. Pohjola Vakuutus tarjoaa suurasiakkailleen kybervakuutusta yhteistyössä CGI:n kanssa.

Lue lisää
Digitaalinen naapuri

Viron ripeyttä palvelujensa digitalisoinnissa arvostetaan meillä ja muualla. Enterprise Estonian Suomen edustaja Valdar Liive kertoo mm. X-Road hankkeesta Ratkaisu-lehdessä.

Lue lisää
Kybertaito tuli Puolustusvoimiin

Digitaalinen teknologia on olennainen osa Puolustusvoimien kyberuhkiin varautumista. CGI on ollut mukana luomassa kyberteknologiaa ja -prosesseja.

Lue lisää
Ratkaisu-lehti 3/2015 pureutuu globaaleihin trendeihin

Asiakashaastatteluiden perusteella on ollut tunnistettavissa viisi trendiä, jotka puhuttavat asiakkaitamme ympäri maailman: asiakkaan odotusarvon kasvattaminen, digitalisaatio, kyberturvallisuus, kustannuspaineet ja sääntelyn noudattaminen. Ratkaisu-lehdessä 3-2015 pureudumme näihin teemoihin.

Lue lisää
Digitalisaatio lisää joukkoliikenteen houkuttelevuutta

Tampereella älyliikenneratkaisut tuottavat tietoa matkustajille ja pitävät bussit aikataulussa. Kokonaisuuden sydämenä toimii CGI:n reaaliaikainen infojärjestelmä.

Lue lisää
Merkillinen maailma - haastattelussa Risto Linturi

Tulevaisuudentutkija ja teknologiavaikuttaja Risto Linturi vie Ratkaisu-lehden lukijan vuoteen 2024. Hyppää kyytiin.

Lue lisää
Ketteryydelle on kysyntää

Ketterien menetelmien kysyntä lisääntyy jatkuvasti niin Suomessa kuin maailmalla. Ostajat osaavat paremmin kilpailuttaa ketterää tekemistä sitä mukaa kuin ymmärrys siitä lisääntyy, sanoo CGI:n ketterien menetelmien konsultti Virpi Rowe.

Lue lisää
Kela siirtyi klikkausaikaan

Kela on tähän mennessä postittanut noin 16,5 miljoonaa kirjettä ja vastaanottanut 12 miljoonaa asiakirjaa vuodessa. Paperilla. Nyt lähtevä posti muuttuu digitaaliseksi.

Lue lisää
Haastattelussa James Peake: sydänkirurgi, kenraali ja IT-mies

CGI:n johtaja James Peake on nähnyt niin Vietnamin kenttäsairaalat kuin globaalit terveydenhuollon ympäristöt. Kokemukset ovat osoittaneet hänelle vahvan läsnäolon merkityksen.

Lue lisää
Haastattelussa Susanna Huovinen: Sote tarvitsee tarkkaa ja yhteinäistä IT-tukea

Kun sote-juna etenee, näyttäytyy uudistus etenkin yhteensopivuusvaatimuksina. Peruspalveluministeri Susanna Huovinen peräänkuuluttaa paikallista keskustelua ja yhteistyötä sekä IT:n hyödyntämistä.

Lue lisää
Innovaatioita ja etätohtoreita – teknologia tehostaa terveydenhuoltoa

Terveydenhuollon digitalisaatio mahdollistaa tehokkaammat, turvallisemmat ja talou­del­li­semmat hoitokäytännöt. CGI on mukana kehittämässä uudistuvan toiminta­ympäristön IT-ratkaisuja – Suomessa ja maailmalla.

Lue lisää
Henki kyseessä - tekniikka tehostaa ensihoitoa

Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen toimintaa tukee CGI:n Suomessa kehittämä järjestelmä, Merlot Medi, joka välittää reaaliaikaista potilastietoa ensihoitoyksiköstä ensihoidon konsultille ja hoitopaikkaan.

Lue lisää
Kohti kestävää liiketoimintaa

Kestävästä kehityksestä on yrityksissäkin puhuttu kymmeniä vuosia. Eteenpäin mennään, vähitellen.

Lue lisää
Sote-uudistuksen onnistuminen on kiinni myös teknologiasta

Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden tuottamismallin muutos tulee vääjäämättä heijastumaan myös tietojärjestelmiin, arvioi IT-palveluyritys CGI:n johtaja Matti Häkkinen.

Lue lisää
Paula Risikko: Paras aika uudistua

Tiukan paikan tullen Suomi on aina pystynyt uudistumaan. Niin nytkin, kunhan vain taas rohkeutta riittää. Kysyimme ministeri Paula Risikolta evästyksiä eteenpäin.

Lue lisää
Bittivirrat kuntoon!

Huhtikuusta alkaen CGI on vastannut Espoon kaupungin perustietotekniikan loppukäyttäjäpalveluista. Erikoisuutena on lähituen oma palvelupiste, missä ratkotaan ICT-ongelmia sekä autetaan uusien laitteiden käyttöönotossa.

Lue lisää
CGI tähtää päästöttömämpään liiketoimintaan

Yritysvastuu on yksi CGI:n avainarvoista. Vuonna 2010 CGI Suomi päätti osallistua aktiivisesti yhteisiin päästövähennystalkoisiin ja asetti tiukan päästötavoitteen.

CGI tähtää päästöttömämpään liiketoimintaan 1 / 465 KB
Kotisairaanhoito paketoitiin palveluksi

CGI on paketoinut uuteen CommunityCare360-palveluun toimintoja, jotka tehostavat niin ikääntyneiden kuin pitkä­aikaissairaiden kotisairaanhoitoa.

Lue lisää
Biohakkeri tohtoroi itseään

Teemu Arina tutkii lääketieteellisiä tietokantoja sekä mittaa mieltään ja kehoaan. Hän on oman elämänsä biohakkeri.

Lue lisää
Omahoito sähköiseksi ja terveystiedot tilille

Ennaltaehkäisevällä teknologialla on jatkossa yhä suurempi merkitys sairauksien torjumisessa. Sitran Hyvinvointia tiedosta -avainalueen johtava asiantuntija Tuula Tiihonen kertoo näkemyksiään Ratkaisu-lehden haastattelussa.

Lue lisää
Osa palveluista tulee potilaan luo

Hallituksen ja oppositiopuolueitten maaliskuussa yhteistyössä sorvaama sote-paketti päättää Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalaisen mukaan pitkän odotuksen suomalaisten terveys- ja sosiaalipalveluiden kehittämisessä.

Lue lisää
Tunnista ja hallitse kyberriskit

Kyberuhkien torjumiseen tarvitaan osaamista. Kyberturvallisuudesta vastaava johtajajamme John Proctor kertoo, mitä yritysten tulee huomioida kyberturvallisuutensa parantamiseksi.

Lue lisää
Yhteiskuntarakenteet uusiksi

Tulevaisuustutkija Mika Aaltosen mukaan Suomen yhteiskuntarakenne on tiensä päässä. Nousuun tarvitaan iso muutos ja paljon uudenlaisia päätöksiä.

Lue lisää
Tarkka data takaa tasaisen kyydin

Helsingin Bussiliikenne Oy:n ajoneuvoistaan keräämän sensoridatan analysointi tuottaa liikenneturvallisuuden ja kustannustehokkuuden parantumisen ohella ympäristöhyötyjä ja asiakastyytyväisyyttä.

Lue lisää
Location Intelligence - sijaintitieto liiketoiminnan draiverina

Suurin osa ihmisistä hyödyntää karttoja arjessaan; käytetään navigaattoria, tarkastetaan bussin reitti, etsitään ravintolaa tai huoltoasemaa. Paikkatietoa hyödynnetään ongelmanratkaisussa myös liike-elämässä.

Lue lisää
Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä sähköistettiin ja yhtenäistettiin henkilöstöhallinnon prosesseja

Henkilöstön suunnittelu ja kehittäminen perustuvat Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP) strategiaan, jonka päämääränä on osaamistasoltaan sairaanhoitopiirin tavoitteita vastaava henkilöstö.

Lue lisää
Trafi - kuljettajatiedot kuntoon

Kulut minimiin ja kortti kotiin. Kuljettajajärjestelmänsä uusinut liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on tyytyväinen.

Lue lisää
Espoon kaupunki - ketterälle kelpaa yhteistyö

Espoo uudistaa tieto- ja viestintätekniikkaansa. Muutoksia tulee arkkitehtuuriin, toimintamalliin ja projektin­hallintaan. Yhteistyökin maistuisi.

Lue lisää
Palvelumuotoilu kiehtoo ja pelottaa

Päätään viime vuosina nostanut palvelumuotoilu on tuonut luovat ja visuaaliset toimintatavat virkamies- ja palvelunkehitystyöhön.

Lue lisää
CGI:stä Microsoftin vuoden kumppani 2012

Tunnustus perustuu CGI:n kykyyn kehittää ja tuottaa asiakkaille innovatiivisia Microsoft-teknologiaan perustuvia ratkaisuja ja palveluja.

Lue lisää
Verkkopalkka on ekologinen ja kustannustehokas valinta

Palkansaajan tietoturvallinen käyttöliittymä on verkkopankki. Omaa palkkalaskelmaa voi katsoa missä ja milloin tahansa verkon välityksellä.

Lue lisää
IT kehittyy - kehittyvätkö sosiaali- ja terveydenhuolto?

Sosiaali- ja terveydenhuolto ovat keskellä poikkeuksellisen suurta murrosta. Palveluiden kysyntä kasvaa ja samalla tarjonnan ylläpitäminen on haasteellista eläköitymisen ja tiukentuvien taloudellisten reunaehtojen takia.

Lue lisää
Uusia mahdollisuuksia sosiaali- ja terveydenhuollon alueellisiin ratkaisuihin

Sosiaali- ja perusterveydenhuollossa alueelliset palveluketjut haastavat tietojärjestelmiä.

Lue lisää
Terveydenhuollossa tarvitaan omahoitoa ja vaikuttavampia tutkimuksia

Terveydenhuollon tietojärjestelmien käyttö on laajenemassa varsinaisen hoitotoiminnan ulkopuolelle.

Lue lisää
Tulevaisuuden kasvun neljä peruspilaria

Kuinka Suomesta luodaan ICT-teknologian kärkimaa? Kysymykseen on paneutunut tammikuussa raporttinsa julkaiseva Työ- ja elinkeinoministeriön asettama ICT 2015 -työryhmä.

Lue lisää
Jouhevuutta julkisen puolen järjestelmiin

Tietotyöläistä kuormittaa paitsi työ, usein myös työkalu. FlowIT-hanke tähtää toimivampiin tietojärjestelmiin julkisella sektorilla.

Lue lisää
Tabletti työpöydällä?

Organisaatioiden on linjattava suhteensa älylaitteisiin, sillä muuten tietoturvan varmistaminen on vaikeaa. 

Lue lisää
Tavoitteena 95 prosentin onnistuminen

Sopimus on onnistunut vasta sitten, kun sekä asiakas että toimittaja ovat tyytyväisiä. CGI:ssä on vahva tahtotila parantaa työn laatua ja nostaa projektien onnistumisprosentti 95:een.

Lue lisää
Neljä ratkaisua projektin onnistumiseen

Neljä yleisintä syytä sopimusten epäonnistumiseen ja miten CGI ratkaisee niihin liittyvät haasteet.

Lue lisää
Kybermaailman uhat - paluuta entiseen ei ole

Palvelunestohyökkäykset, tietomurrot ja käyttäjien oma huolimattomuus aiheuttavat digitalisoituneessa maailmassa yrityksille vuosittain miljoonien eurojen lisäkustannukset.

Lue lisää