Aineistot

Artikkelit

Artikkelit
Otsikko / Tiivistelmä Lataa PDF Sivumäärä / tiedoston koko
Co-creating @ Finnair Innovation Sprint
Lue lisää
Facta Mukana sujuvoittaa Tampereen rakennusvalvonnan tarkastuksia

Tampereen rakennusvalvonta sähköisti lupaprosessinsa, ja CGI vei tarkastajien raportointitehtävät mobiiliin Facta Mukana -sovelluksen avulla. Hyvä työmenetelmä palkittiin Tampereen sisäisellä kehittäjäpalkinnolla.

Lue lisää
CGI Suomelle uusi toimitusjohtaja

CGI Suomen toimitusjohtajana aloittavalla Leena-Mari Lähteenmaalla on laaja kokemus IT-alasta Suomessa ja kansainvälisesti. Viime vuodet hän on johtanut CGI:n pohjoismaisia ulkoistus- ja infrapalveluja.

Lue lisää
Rock on aitoa tunnetta
Lue lisää
Ratkaisu-lehti 2/2018 – Tekoäly tuli jo

Tässä numerossa keskitymme nykyhetken merkittävimpään muutosajuriin: tekoälyyn ja edistyneeseen analytiikkaan. Q&A-haastattelussa asiantuntijamme Samu Paajanen muistuttaa, että tekoäly ei ole jotain tulossa olevaa. Se tuli jo. Siksi kysymys kuuluukin nyt, onko se tullut jo teille?

Lue lisää
Hyvä diili!

Elina Ruokari kertoo koko CGI:n henkilöstölle suunnatusta Share purchase plan -osakesäästöohjelmasta, johon on Suomessa osallistunut noin 75 prosenttia yhtiön henkilöstöstä.

Lue lisää
Toimi ennen kuin hukut
Lue lisää
Puhtaiden vesistöjen puolesta

Itämeri ja Suomen sisävedet ovat ainutlaatuisia ja herkkiä ekosysteemejä. CGI ja Pidä Saaristo Siistinä ry käynnistivät yhteistyön aluevesiemme suojelemiseksi IoT- ja paikkatietoteknologian avulla.

Lue lisää
Tieto ­tuottamaan

Viime syksynä CGI:n perheeseen -liittyi Suomen vahvin -edistyneen -analytiikan asiantuntijayritys. -Nykyisin tämä -erikoisjoukko -tunnetaan nimellä CGI Advanced Analytics Solutions.

Lue lisää
Laiva on lastattu älykkäästi

Tekoälyn avulla merikuljetusten turvallisuutta voidaan parantaa.

Lue lisää
Koneäly ­ennakoi sairausriskejä

Analytiikan ja koneälyn valjastaminen Oulussa yli 24 000 ihmisen työkyvyn ylläpitoon sekä hyvinvoinnin -parantamiseen vähentää merkittävästi sairauspäiviä.

Lue lisää
Ratkaisu-lehti 1/2018 - Älyä, automatiikkaa ja ennustettavuutta

Tässä lehdessä tutusutmme, miten muutosvalmius on eri toimialoilla kypsynyt kiihtyväksi toiminnan uudistamiseksi esimerkiksi Allerissa, Wärtsilässä, Valmetissa, Mehiläisessä ja VR:ssä. 

Lue lisää
Ratkaisu18

Ratkaisu18-tapahtumassa CGI kumppaneineen jakaa näkemyksiä ja kokemuksia siitä, miten data ja uudet teknologiat valjastetaan toiminnan tehostamiseen, muutokseen ja kasvuun.

Lue lisää
Parempaa palvelua häiriöviestintää kehittämällä

VR Group parantaa poikkeustilanteiden häiriöviestintää. Uusi liikennetietojärjestelmä pitää niin matkustajat, henkilökunnan kuin yhteistyökumppanitkin ajan tasalla aiempaa paremmin ja nopeammin. 

Lue lisää
Wärtsilä muuttuu älykkään teknologian lippulaivaksi

Merenkulun ja energia-alan laitteita ja ratkaisuja toimittava Wärtsilä digitalisoituu hyvää vauhtia. Muutoksen läpiviennissä yritys panostaa monipuolisesti sekä teknologiaan että tekemisen kulttuurin uudistamiseen.

Lue lisää
Valmetin digitransformaatio liikkeelle IT-toimintamallin uudistuksella

Valmetin tietohallinto on siirtänyt painopistettään operatiivisesta toiminnasta kehitystyöhön ja yrityksen digitaalisen transformaation vauhdittamiseen. Potkua muutokseen Valmet hakee uudistamalla IT:n toimintamallia ja siirtämällä osan nykyisistä palveluista CGI:lle eri puolilla maailmaa.

Lue lisää
Kokeile markkinoilla – älä vatuloi!

Parhaat ideat eivät jalostu liiketoiminnaksi loputtomissa workshopeissa vaan asiakkaiden kanssa markkinoilla. Tällä metodilla Aller kampesi digitalisaation synkeät uhkakuvat valtaviksi mahdollisuuksiksi.

Lue lisää
Teknologia tukee Mehiläisen kasvuvirettä

Mehiläisen tietohallintojohtaja Kalle Alppi haluaa IT:n toimivan kasvuyrityksen tukirankana ja hyvien asiakaskokemusten tuottajana.

Lue lisää
Metsähallituksen väki seuraa palkkatietojaan CGI:n Palkat Mukana -mobiilisovelluksella

Ensin palkkalaskelmat siirtyivät selaimelle, sitten kännykän ruudulle. "Kaikki meni niin kuin Strömsössä", palvelupäällikkö Kerstin Ahmarova Metsähallituksen Palvelukeskuksesta sanoo.

Lue lisää
Ketään ei jätetä

Yksinäisyyttä torjuvan HelsinkiMission sosiaalityölle on olemassa hälyttävän suuri tarve. CGI:n kehittämä HelpingApp auttaa yhdistämään vapaaehtoiset auttajat ja avun tarvitsijat.

Lue lisää
Kyberpuolustus ei toimi ilman yhteispeliä

Suomessa yhteiskunnan toimivuus kyberuhkien ristitulessa on varmistettu kansainvälisesti ainutlaatuisella tavalla. Kansallinen kyberturvallisuus perustuu luottamukseen, monitasoiseen yhteistyöhön ja verkostoitumiseen.

Lue lisää
UNA ratkaisee soten onnistumisen

Sote-uudistus asettaa kovia vaatimuksia tiedonhallinnan ratkaisuille. Sote-sektorin IT-päättäjät ovat paljon vartijoina. Siksi läpi Suomen ulottuvaa yhteistyötä varten on perustettu UNA-hanke.

Lue lisää
Liikkuminen muuttuu palveluksi

Sampo Hietanen on varma, että liikenteen digitalisaatio mullistaa liikkumisen tavat ja samalla siitä kehittyy satojen miljardien eurojen bisnes. 

Lue lisää
Maailman suurin markkina

Kestävä kehitys tarvitsee digitalisaatiota, ja Suomella olisi tässä paljonkin annettavaa muulle maailmalle, sanoo Sitran Mari Pantsar. Parannettavaa taas olisi yhteistyössä. 

Lue lisää
Digitalisaatio hyvän arjen mahdollistajana

Valtion digijohtaja Nina Nissilä toivoo digimurroksen tuottavan parempia palveluita ja lisäävän julkishallinnon läpinäkyvyyttä. Tärkeää on keskittyä asiakaskokemukseen.

Lue lisää
Ratkaisu-lehti 3/2017 on omistettu 100-vuotiaan Suomen tulevaisuudelle

Tässä lehdessä katsomme, miten digitalisaatio tekee Suomesta vieläkin paremman ja kilpailukykyisemmän. Siitä ajatuksiaan avaavat haastattelemamme vaikuttajat yhteiskunnan eri osa-alueilta sekä omat asiantuntijamme.

Lue lisää
Ruoka on liian hyvää hukattavaksi – Hävikille loppu tehokkaalla toiminnanohjauksella

On arvioitu, että kaikkiaan  maailman ruoasta 25-30 % päätyy roskiin. Osa ruoasta jää maahan, osa matkalle, osa myymättä kauppaan tai ravintolaan. Kuusi prosenttia ostetusta ruoasta päätyy syömäkelpoisena roskiin,  samoin joka kymmenen vihannes tai hedelmä. Mitä CGI tekee ruokahävikin pienentämiseksi?

Lue lisää
HANAA! – Case Raisio SAP S/4 HANA

Raisio otti Suomessa ensimmäisenä käyttöönsä SAP S/4HANAn. Lue Sanna Verhon kirjoituksesta miten projekti vietiin onnistuneesti maaliin.

Lue lisää
Positiivinen ote digitaalisuuteen - Case Olvi

Iisalmelainen juomavalmistaja Olvi etenee digitalisaation tiellä. Uusi B2B-verkkokauppa ja SalesApp tehostavat myyntiä ja datan hyödyntämistä.

Lue lisää
LähiTapiolan bonuslaskurista tuli autoilijoiden suosikki

Bonuslaskuri ja uudet autovakuutustuotteet kaksinkertaistivat LähiTapiolan verkkopalvelun kävijämäärät edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Uusasiakasmyynti kasvoi noin kolmanneksen. 

Lue lisää
Analytiikkaa asiakkaiden hyväksi - Case Glaston

Glaston parantaa asiakkaidensa prosesseja analytiikan avulla. Samalla yhtiö on päässyt todentamaan vuosikymmenten kokemustiedon faktojen valossa. 

Lue lisää
Biopankki valjasti virtuaaliteknologian

Ruotsalainen Biobanken norr halusi helpottaa ja tehostaa miljoonien veri- ja dna-näytteiden käsittelyä. Avuksi valjastettiin todellista ja digitaalista yhdistävä Augmented Reality.

Lue lisää
Suonesta suoneen - Case Veripalvelu

Luovutettu veri pelastaa vuosittain ­lukuisia ihmishenkiä. Digitalisaatio mahdollistaa sen tarkan, turvallisen ja ennakoivan logistiikan.

Lue lisää
Ohjelmistorobotiikka auttaa hiomaan OP:n prosesseja
Lue lisää
Kaukalon kutsu - Case Jokerit
Lue lisää
Helpotusta hoitotyöhön - Case Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus JUST

Järvenpään terveyskeskussairaalassa hyödynnetään CGI:n uutta osastohoidon mobiilityökalua, OSMOa. Sen avulla kirjaukset onnistuvat potilaan luona ja tarpeellinen tieto kulkee kätevästi hoitajien mukana.

Lue lisää
Ratkaisu-lehti 2/2017 - digitalisoinnin tehonyrkki

Tässä numerossa kerromme esimerkkejä CGI Nextin palvelualueilta: asiakaskokemuksen kehittämisestä, työntekijäkokemuksen parantamisesta, tiedolla johtamisesta ja analytiikasta sekä tuottavuuden nostamisesta.

Lue lisää
Hesburgerin ja Salmela-Yhtiöiden 370 yhtiötä viidessä maassa nojaavat CGI:n Rondoon

Hesburgerin 370 erillisten ja viidessä eri maassa toimivien yhtiöiden kaikki ostolaskut kulkevat yhden ja saman Rondon kautta. 

Lue lisää
CGI on SAP-asiantuntijan näköalapaikka

IT-alan murros vaatii tutuilta teknologioilta muutosta ja myös SAP on tuotteidensa ja teknologiansa osalta ehkä historiansa suurimman murroksen keskellä. Lue Tomi Karjaluodon haastattelu.

Lue lisää
Tampere vuonna 2025

Tampereen siirtyminen ­digiaikaan näkyy niin hoivatyössä, ­opetuksessa kuin liikenteessäkin.

Lue lisää
Stora Enso: Digiaika avaa ovia uuteen liiketoimintaan

Metsäjätti Stora Enso panostaa uusiutuvien tuotteiden innovointiin. Digitalisaatiolla on oma roolinsa kestävien liiketoimintojen kehittämisessä.

Lue lisää
Chabla: Liikettä ilmassa

Kuuro rap-artisti ja ­yrittäjä Signmark taistelee viittomakielisen kulttuurin puolesta. Hän uskoo musiikin ja digitalisaation tuovan kuurot ja kuulevat lähemmäksi toisiaan.

Lue lisää
Noin miljardin euron investointiloikka – Miten digiaika muuttaa Nordeaa

Nordean ­tavoitteena on jatkaa 2020-luvullakin vahvana asiakaslähtöisenä ja kilpailukykyisenä pankkina rakentamalla laaja ekosysteemi, jonka avulla se voi tarjota asiakkailleen monipuolisia palveluja.

Lue lisää
Mobilcom: Lifestyleoperaattori

Mobilcom lähti muutosmatkalle asiakkaidensa elämäntapakumppaniksi.

Lue lisää
Finnair: Ilmassa ja maassa asiakkaan asialla

Finnairin rooli paljon matkustavien ­suomalaisten vapaa-ajassa ja arjessa on vahva. Asiakaskokemusta kehitetään ja vahvistetaan myös digitaalisin palveluin.

Lue lisää
Globaalit IT-palvelut tukemaan Eltelin kasvua

Kun vuotuinen ­kasvutavoite on kymmenen prosenttia, muutos­voimaakin tarvitaan. Eltelin ­ratkaisu on IT-palvelujen ­yhtenäistäminen.

Lue lisää
Ratkaisu-lehti 1/2017 – Run, Change, Grow

Tässä lehdessä Ratkaisu-tapahtuman puhujamme raottavat verhoa siihen, miten heillä johdetaan IT:tä, muutosta ja kasvua.

Lue lisää
Destia: Toimivampia työmaita

Destialle digitalisaatiossa on kyse valtavasta mahdollisuudesta parantaa tehokkuutta ja työtyytyväisyyttä.

Lue lisää
Martela on tilaräätäli, ei järjestelmäräätäli

Martela toteutti IT-uudistuksen CGI:n kanssa vakiojärjestelmillä, ilman räätälöintejä.

Lue lisää
Wulff: Tehoa ja tyytyväisyyttä taloushallintoon

Wulff otti taloushallinnon ohjat takaisin omiin käsiinsä ja siirtyi käyttämään CGI:n Sonet Premiumia.

Lue lisää
VR Group: Luvassa positiivista CRM-pilveä

VR Groupin logistiikka-divisioonan CRM-uudistus tuo myyjille paremman ja kustannustehokkaamman työkalun, pilvestä.

Lue lisää
Kiihdytyskaistalla soteen

Sote-palveluissa kustannuspaine on vuosi vuodelta koventunut. Tarkkuutta ja faktojen vertailukelpoisuutta haetaan CGI:n Kuntamallista, talouden ohjauskokonaisuudesta.

Lue lisää
Elli edistää S-ryhmän työvuorosuunnittelua ja työtyytyväisyyttä

CGI on toimittanut S-ryhmän käyttöön uuden Elli-työvuorosuunnittelujärjestelmän, jonka avulla saavutetaan huomattavaa tehokkuutta resurssien käyttöön.

Lue lisää
Ratkaisu-lehti 3/2016 - Digi muuttaa myös kotipesää

Tässä lehdessä kerromme, miten digitalisaatio vaikuttaa asiakkaidemme ydintoimintoihin ja työn tekemiseen toiminnanohjauksen, taloudenohjauksen, henkilöstöhallinnon ja asiakkuuksien hallinnan näkökulmista.

Lue lisää
Suurkeittiöt luovat perustan suomalaiselle ruokakulttuurille

Suurkeittiöt voivat pian olla kehittämässä suomalaista ruokakulttuuria ja kotimaisen maatalouden kasvua, kun CGI:n Aromi -järjestelmä suosittelee satokauden tuotteita, kirjoittaa Samuli Karjula.

Lue lisää
Start-up-yhteistyötä Tampereella

Timanttista osaamista, hyvä tuotekonsepti ja siihen kova luotto ja usko. Sekä tietenkin runsaasti rohkeutta. Vuonna 2014 toimintansa käynnistänyt EEE Innovations lienee klassinen start-up.

Lue lisää
IoT:tä yhdessä - ISS Palvelut, Lindström ja CGI
Lue lisää
Postissa jonon ohi puhelimella

Postin pikanoutopalvelu parantaa asiakaskokemusta ja vastaa verkkokaupan kasvuun. Postipalveluja ja iBeacon-teknologiaa ­yhdistävä mobiiliratkaisu on lajiaan ensimmäinen maailmassa.

Lue lisää
Satokausikalenteri valloittaa pian suurkeittiöt

Kun tavoitteena on muuttaa suomalaisten ruokailutottumuksia, tarvitaan laajaa ­kosketuspintaa ja vaikuttavuutta. ­Satokausikalenteri valloittaa pian myös suurkeittiöt.

Lue lisää
Innovoinnilla tehoa Savon Voiman digitaaliseen markkinointiin

Energiayhtiö Savon Voima haki keväällä CGI:n Digital Spark ­-ajatuskiihdyttämöstä uutta potkua palveluiden markkinointiin sekä asiakaskokemuksen kehittämiseen.

Lue lisää
Järvenpään kotihoidossa jää enemmän aikaa asiakkaalle

Kotimainen innovaatio auttaa Järvenpäätä optimoimaan kaupungin kotihoitoa.

Lue lisää
Digitaalinen sanelu mullistaa HUS-Servisin toimintaa

Digitaalinen sanelu mullisti HUS-Servisillä niin ­tulokset, prosessit kuin työhyvinvoinnin. Seuraava askel on ­puheentunnistus – eikä matka siihen pysähdy.

Lue lisää
Trafin sähköinen rekisteröinti räjäytti pankin

Trafin sähköinen rekisteröintipalvelu ylsi puolessa vuodessa miljoonavolyymiin. 
Verkko alkaa olla rekisteröinnin pääkanava. Muutoksen nopeus on ennätysluokkaa.

Lue lisää
Digisilta tulevaisuuteen - Espoo panostaa digitalisointiin

Espoossa 11 000 työntekijän ­lomakäsittelyn sähköistäminen on ­tuonut säästöjä niin ­ajassa, rahassa kuin paperissa. Oman digiagendansa ­koonnut ­kaupunki aikoo jatkossakin panostaa digitalisointiin.

Lue lisää
Viikissä innovoitiin reittiopasta HSL:n hackathonissa

Viikki sähköistyi opiskelijoiden, ammattikoodareiden ja käytettävyyssuunnittelijoiden rynnätessä digitaali­laitumelle testaamaan joukkoliikenteeseen liittyviä ideoitaan. CGI oli mukana sponsorina ja mentorina, sillä nykyinen reittiopas on yhtiön käsialaa.

Lue lisää
Bittiputaalta digirevoluutioon

Tekesin Pekka Sivonen uskoo yhteistyöhön, jossa ovat mukana kunnat,
kansalaiset, start-upit ja suuret IT-talot.

Lue lisää
Ratkaisu-lehti 2/2016 esittelee innovaatioita

Tässä numerossa kerromme esimerkkejä uuden luomisesta. Miten erilaiset organisaatiot kehittävät uusia palveluja ja liiketoimintaa, hyödyntävät tietoa pääomana ja rakentavat vahvaa palvelukokemusta asiakkailleen.

Lue lisää
Digitaaliset arvoketjut haastavat kyberturvallisuuden

Digitalisaatiossa syntyy arvoketjuja, joissa kaikki hoitavat vain oman tonttinsa. Tämä on turvallisuusriski.

Lue lisää
Satoja miljoonia kyberhyökkäyksiä päivässä – CGI:n aseet puolustukseen

Kyberuhkien torjuntaan keskittyneet palvelut ovat tärkeä osa CGI:n globaalia tuoteportfoliota. Yhdeksän tietoturvakeskustamme estävät päivittäin satoja miljoonia kyberhyökkäyksiä.

Lue lisää
Monikanavaista rengaskauppaa - Case Goodyear

CGI toteutti Goodyearille Saksaan digitaalisen transformaation, jossa autettiin rengasvalmistajaa parantamaan sen asiakaskokemusta ja muuttamaan palvelumallia monikanavaiseksi.

Lue lisää
Sonera pilotoi ketterästi

CGI auttaa Soneraa SAFe-käytäntöjen kuntoon laittamisessa ja uusien SAFe-toimitusjunien perustamisessa sekä tarjoaa räätälöityä SAFe-koulutusta hankkeessa työskenteleville.

Lue lisää
Esko Valtaoja: tieto ratkaisee

"Talouskasvua luo pääasiassa tieto, joka tuottaa uusia ajatuksia, keinoja ja keksintöjä", toteaa Esko Valtaohja, emeritusprofessori, CGI:n Ratkaisu-lehdessä.

Lue lisää
Ratkaisu-lehti 1/2016 lähestyy digitalisaatiota käytännönläheisesti

Ratkaisu-lehdessä 1/2016 lähestymme digitalisaatiota käytännönläheisesti: mitä se tarkoittaa yhteiskunnalle, yrityksille ja meille yksilöinä.

Lue lisää
Kyberturvaa kellon ympäri

CGI:n uudessa kyberturvallisuuskeskuksessa iskujoukko valvoo ympäri vuorokauden yhtiön asiakkaiden toimintaympäristöä kyberturvallisuusriskien varalta ja ratkoo ongelmia jos niitä löydetään.

Lue lisää
Lauri Oksanen: uutta älyä 5G-mobiiliverkolla

"5G tulee tarjoamaan rajattomia uusia mahdollisuuksia teollisuuden ja yhteiskunnan tarpeisiin”, arvioi Nokia Networksin tutkimusjohtaja Lauri Oksanen Ratkaisu-lehden haastattelussa.

Lue lisää
Olli Rehn: Digivalpas johtaja uudistaa työtapoja

Elinkeinoministeri Olli Rehn uskoo, että Suomella on edelleen hyvät edellytykset digitaalisen palvelutalouden edelläkävijäksi.

Lue lisää
Uusia avauksia junien kunnossapitoon

VR Groupin Kunnossapito-yksikkö ja Aalto-yliopisto ovat aloittaneet uudenlaisen innovaatioyhteistyön CGI:n Digital Spark -ajatuskiihdyttämön kanssa.

Lue lisää
Anni Ronkainen: kuluttajat vaativat monikanavaisia asiakaskokemuksia

Keskon Chief Digital Officer Anni Ronkainen arvioi, että vähittäiskaupan elinvoima perustuu tulevaisuudessa monikanavaiseen asiakaskokemukseen, jossa yhdistyvät fiksusti laadukkaat mobiilipalvelut ja houkuttelevat myymäläympäristöt.

Lue lisää
Innovaatioita yhdessä rakentaen

CGI:n Digital Spark -ajatuskiihdyttämö tarjoaa uuden tavan innovoida, millaisia mahdollisuuksia digitalisaatio avaa eri toimialoilla yritysten ja organisaatioiden liiketoiminnan kehittämiseen.

Lue lisää
Datahub selkeyttää sähkömarkkinointia

Suunnitelmien mukaan vuonna 2019 Suomessa sähkön vähittäismarkkinoilla toimii keskitetty tietovarasto eli datahub. Se tehostaa sähkömarkkinoita ja vahvistaa kuluttajan roolia.

Lue lisää
Kännykkä yleistyy kotihoidossa

Mobiilitekniikan käyttö kotihoidossa lisääntyy koko ajan. Uusimpia mobilisoijia ovat Vaasa ja Keski-Satakunta, jotka ottivat käyttöön Pegasos Mukana -järjestelmän.

Lue lisää
Altia siirtyi pilveen

Altia on saanut loppuviilausta vaille maaliin Office 365 -palveluiden käyttöönoton. Microsoftin kumppanina CGI:n palveluja on saatavissa niin yksityisestä, julkisesta kuin hybridipilvestäkin.

Lue lisää
CGI sparrasi koodareita

UltraHack-tapahtumassa luotiin uusia ratkaisuja yritysten ja julkisyhteisöjen esittämiin haasteisiin. CGI oli mukana MaaS-haasteen mentorina ja sponsorina.

Lue lisää
Kybervakuutus kotimaasta

Tärkeintä kybervahingon sattuessa on saada tilanne nopeasti ja oikealla tavalla haltuun. Pohjola Vakuutus tarjoaa suurasiakkailleen kybervakuutusta yhteistyössä CGI:n kanssa.

Lue lisää
Digitaalinen naapuri

Viron ripeyttä palvelujensa digitalisoinnissa arvostetaan meillä ja muualla. Enterprise Estonian Suomen edustaja Valdar Liive kertoo mm. X-Road hankkeesta Ratkaisu-lehdessä.

Lue lisää
Kybertaito tuli Puolustusvoimiin

Digitaalinen teknologia on olennainen osa Puolustusvoimien kyberuhkiin varautumista. CGI on ollut mukana luomassa kyberteknologiaa ja -prosesseja.

Lue lisää
Molempi parempi ulkoistamalla

OP-ryhmässä IT:tä ylläpidetään perinteisillä korkean laadun menetelmillä ja kehitetään ketterällä SAFe-mallilla. Lue lisää CGI:n Ratkaisu-lehdestä.

Lue lisää
Ratkaisu-lehti 3/2015 pureutuu globaaleihin trendeihin

Asiakashaastatteluiden perusteella on ollut tunnistettavissa viisi trendiä, jotka puhuttavat asiakkaitamme ympäri maailman: asiakkaan odotusarvon kasvattaminen, digitalisaatio, kyberturvallisuus, kustannuspaineet ja sääntelyn noudattaminen. Ratkaisu-lehdessä 3-2015 pureudumme näihin teemoihin.

Lue lisää
Digitalisaatio lisää joukkoliikenteen houkuttelevuutta

Tampereella älyliikenneratkaisut tuottavat tietoa matkustajille ja pitävät bussit aikataulussa. Kokonaisuuden sydämenä toimii CGI:n reaaliaikainen infojärjestelmä.

Lue lisää
Gartner listasi CGI:n mobiilisovelluskehittäjien kärkeen

CGI listattiin yhdeksi mobiilisovelluskehittäjien kärkiyrityksistä Gartnerin tutkimuksessa, jossa selvitettiin loppukäyttäjien käsityksiä palveluntuottajista sekä mobiliteetin hyödyntämistä suomalaisissa yrityksissä.

Lue lisää
UPM:n aikamatka digimurroksessa

UPM pisti turvallisuusjärjestelmänsä uusiksi ja se kannatti.

Lue lisää
Tehokkuutta testausautomaatiolla

Lähivakuutus- ja Tapiola-ryhmien fuusion seurauksena yritysten erillisiä henkilöasiakkaiden vahinkovakuutusjärjestelmiä ryhdyttiin integroimaan yhdeksi yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Samalla tunnistettiin tarve regressiotestauksen kehittämiselle.

Lue lisää
Metsänomistajat siirtyivät digiaikaan

Digitaalinen murros mahdollistaa tulevaisuudessa monipuolisemman ja helpomman metsäomaisuuden hallinnan. Stora Enson eMetsä-verkkopalvelun uudistamisessa on kumppanina CGI.

Lue lisää
Uuden bisneksen lähde Postille

Johtaja Esa Viitamäki Postista näkee digitalisaation hyödyt kolmes­ta kulmasta: Se tehostaa olemassa olevaa omaa tai asiakkaan bisnestä ja parhaimmillaan se synnyttää uutta liiketoimintaa.

Lue lisää
Verkkokauppa haastoi Matkahuollon

Globaali verkkokauppa haastoi Matkahuollon. Pitkä ja kivinen tie on kuljettu, ja nyt Suomen nopein kuljettaja voi jo vetää henkeä: mobiilikansa on tyytyväinen.

Lue lisää
Merkillinen maailma - haastattelussa Risto Linturi

Tulevaisuudentutkija ja teknologiavaikuttaja Risto Linturi vie Ratkaisu-lehden lukijan vuoteen 2024. Hyppää kyytiin.

Lue lisää
Ketteryydelle on kysyntää

Ketterien menetelmien kysyntä lisääntyy jatkuvasti niin Suomessa kuin maailmalla. Ostajat osaavat paremmin kilpailuttaa ketterää tekemistä sitä mukaa kuin ymmärrys siitä lisääntyy, sanoo CGI:n ketterien menetelmien konsultti Virpi Rowe.

Lue lisää
Kela siirtyi klikkausaikaan

Kela on tähän mennessä postittanut noin 16,5 miljoonaa kirjettä ja vastaanottanut 12 miljoonaa asiakirjaa vuodessa. Paperilla. Nyt lähtevä posti muuttuu digitaaliseksi.

Lue lisää
Vaikuttavia tuloksia Kataloniasta

Sote-uudistus on toteutuessaan kansainvälinen harvinaisuus ja innovaatio. Katalonian pilottihankkeesta CGI ammentaa tuloksia ja oppeja myös Suomeen.

Lue lisää
Tohtorit tietojärjestelmien kimpussa

CGI:llä on Suomessa 350 sote-palvelujen IT-ammattilaista, joukossa lääkäreitä, sairaanhoitajia ja sosiaalitoimen ammattilaisia. Miten ammattilaiset vaikuttavat järjestelmiemme kehittämiseen?

Lue lisää
Haastattelussa James Peake: sydänkirurgi, kenraali ja IT-mies

CGI:n johtaja James Peake on nähnyt niin Vietnamin kenttäsairaalat kuin globaalit terveydenhuollon ympäristöt. Kokemukset ovat osoittaneet hänelle vahvan läsnäolon merkityksen.

Lue lisää
Haastattelussa Susanna Huovinen: Sote tarvitsee tarkkaa ja yhteinäistä IT-tukea

Kun sote-juna etenee, näyttäytyy uudistus etenkin yhteensopivuusvaatimuksina. Peruspalveluministeri Susanna Huovinen peräänkuuluttaa paikallista keskustelua ja yhteistyötä sekä IT:n hyödyntämistä.

Lue lisää
Innovaatioita ja etätohtoreita – teknologia tehostaa terveydenhuoltoa

Terveydenhuollon digitalisaatio mahdollistaa tehokkaammat, turvallisemmat ja talou­del­li­semmat hoitokäytännöt. CGI on mukana kehittämässä uudistuvan toiminta­ympäristön IT-ratkaisuja – Suomessa ja maailmalla.

Lue lisää
Henki kyseessä - tekniikka tehostaa ensihoitoa

Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen toimintaa tukee CGI:n Suomessa kehittämä järjestelmä, Merlot Medi, joka välittää reaaliaikaista potilastietoa ensihoitoyksiköstä ensihoidon konsultille ja hoitopaikkaan.

Lue lisää
Hyppy tuntemattomaan vei valmentajaksi

Elämän ja uran uudistaminen ei käy käskyttämällä, vaan vaatii rohkeutta ja tahtoa – joita joskus avittaa pieni pakko. Johanna Kempfin tiellä yrittäjäksi ja ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi oli muutama mutka ja iso hyppy.

Lue lisää
Kohti kestävää liiketoimintaa

Kestävästä kehityksestä on yrityksissäkin puhuttu kymmeniä vuosia. Eteenpäin mennään, vähitellen.

Lue lisää
Sote-uudistuksen onnistuminen on kiinni myös teknologiasta

Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden tuottamismallin muutos tulee vääjäämättä heijastumaan myös tietojärjestelmiin, arvioi IT-palveluyritys CGI:n johtaja Matti Häkkinen.

Lue lisää
Big datasta bisnestä

CGI kysyi TeliaSoneran Euroopan alueen johtaja Robert Anderssonilta, miten hän hahmottaa meneillään olevan digitaalisen murroksen.

Lue lisää
Paula Risikko: Paras aika uudistua

Tiukan paikan tullen Suomi on aina pystynyt uudistumaan. Niin nytkin, kunhan vain taas rohkeutta riittää. Kysyimme ministeri Paula Risikolta evästyksiä eteenpäin.

Lue lisää
Lassila & Tikanoja laittoi oman muutoskyvyn kenttätestiin

Lassila & Tikanoja aloitti mittavan kulttuurimuutoksen ja valtakunnallisen kehitysohjelman uudistamalla tuhansien liikkuvien työntekijöidensä työaikatiedon käsittelyn. Ketterien testausmenetelmien avulla yhtiö haastoi uudet mobiiliratkaisut.

Lue lisää
Harjoittelun kautta vakitöihin

Tietoliikenne tarvitsee nuoria osaajia. Jos asenne on oikea, työkokemuskaan ei aina ole vaatimus. Viihtyvyys ja hyvät työkaverit sen sijaan ovat.

Lue lisää
Bittivirrat kuntoon!

Huhtikuusta alkaen CGI on vastannut Espoon kaupungin perustietotekniikan loppukäyttäjäpalveluista. Erikoisuutena on lähituen oma palvelupiste, missä ratkotaan ICT-ongelmia sekä autetaan uusien laitteiden käyttöönotossa.

Lue lisää
CGI tähtää päästöttömämpään liiketoimintaan

Yritysvastuu on yksi CGI:n avainarvoista. Vuonna 2010 CGI Suomi päätti osallistua aktiivisesti yhteisiin päästövähennystalkoisiin ja asetti tiukan päästötavoitteen.

CGI tähtää päästöttömämpään liiketoimintaan 1 / 465 KB
Kotisairaanhoito paketoitiin palveluksi

CGI on paketoinut uuteen CommunityCare360-palveluun toimintoja, jotka tehostavat niin ikääntyneiden kuin pitkä­aikaissairaiden kotisairaanhoitoa.

Lue lisää
Biohakkeri tohtoroi itseään

Teemu Arina tutkii lääketieteellisiä tietokantoja sekä mittaa mieltään ja kehoaan. Hän on oman elämänsä biohakkeri.

Lue lisää
Omahoito sähköiseksi ja terveystiedot tilille

Ennaltaehkäisevällä teknologialla on jatkossa yhä suurempi merkitys sairauksien torjumisessa. Sitran Hyvinvointia tiedosta -avainalueen johtava asiantuntija Tuula Tiihonen kertoo näkemyksiään Ratkaisu-lehden haastattelussa.

Lue lisää
Osa palveluista tulee potilaan luo

Hallituksen ja oppositiopuolueitten maaliskuussa yhteistyössä sorvaama sote-paketti päättää Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalaisen mukaan pitkän odotuksen suomalaisten terveys- ja sosiaalipalveluiden kehittämisessä.

Lue lisää
Miten osaamisen ulkoistamisessa onnistutaan?

Ulkoistus on termi, jolla on ristiriitainen sointi. Suurelle yleisölle se tuottaa usein negatiivisia mielleyhtymiä henkilöstövähennyksistä. Liiketoimintajohdolle se kantaa yhtä aikaa viestiä sekä kustannustehokkuuden kehittämisestä että tuntemattomien riskien realisoitumisesta, jos ulkoistuksella ei saavutetakaan haettuja tuloksia.

Lue lisää
Kuka sisäistäisi ulkoistamisen?

Jos sovellukset ja ohjelmistot, kuten vaikkapa toiminnanohjausjärjestelmä tai taloudenohjauksen ohjelmisto, eivät ole firman ydintoimintoja, ei niihin kannata upottaa liikaa omaa aikaa eikä rahaa. Joku asialle omistautunut tekee sen varmasti paremmin ja tehokkaammin, ja yritys voi mennä ja ostaa heiltä palvelun. Niin ihmiset tekevät muutenkin. Sähköä saa seinästä ja leipää kaupasta, niiden tekeminen itse vaatii jo jonkinlaista harrastuneisuutta.

Lue lisää
Tunnista ja hallitse kyberriskit

Kyberuhkien torjumiseen tarvitaan osaamista. Kyberturvallisuudesta vastaava johtajajamme John Proctor kertoo, mitä yritysten tulee huomioida kyberturvallisuutensa parantamiseksi.

Lue lisää
Työeläkeyhtiö Elo: uudessa vara parempi

Työeläkeyhtiö Elossa hymy on herkässä, sillä uusi työeläkkeidenhoitojärjestelmä toimii hienosti. 

Lue lisää
Caverion: joustoa ja jouhevuutta

Caverion ulkoisti koko IT-infransa. YIT:stä irtaantunut ja kesällä listautunut yhtiö sai nimensä Saksasta vuonna 2010 ostetulta firmalta.

Lue lisää
Yhteiskuntarakenteet uusiksi

Tulevaisuustutkija Mika Aaltosen mukaan Suomen yhteiskuntarakenne on tiensä päässä. Nousuun tarvitaan iso muutos ja paljon uudenlaisia päätöksiä.

Lue lisää
Tarkka data takaa tasaisen kyydin

Helsingin Bussiliikenne Oy:n ajoneuvoistaan keräämän sensoridatan analysointi tuottaa liikenneturvallisuuden ja kustannustehokkuuden parantumisen ohella ympäristöhyötyjä ja asiakastyytyväisyyttä.

Lue lisää
Location Intelligence - sijaintitieto liiketoiminnan draiverina

Suurin osa ihmisistä hyödyntää karttoja arjessaan; käytetään navigaattoria, tarkastetaan bussin reitti, etsitään ravintolaa tai huoltoasemaa. Paikkatietoa hyödynnetään ongelmanratkaisussa myös liike-elämässä.

Lue lisää
Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä sähköistettiin ja yhtenäistettiin henkilöstöhallinnon prosesseja

Henkilöstön suunnittelu ja kehittäminen perustuvat Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP) strategiaan, jonka päämääränä on osaamistasoltaan sairaanhoitopiirin tavoitteita vastaava henkilöstö.

Lue lisää
Stora Enso Metsä - Puukauppa sähköistyy

Tietojärjestelmät pyörittävät myös puukauppaa. Stora Enso Metsä uusi asiakkuudenhallintansa viime vuonna.

Lue lisää
Kesko - vastuullinen, ei viherpesijä

Maailmalta kantautuvat ruoka- ja työolokohut pakottavat suomalaisyrityksetkin miettimään valintojaan entistä tarkemmin.

Lue lisää
Trafi - kuljettajatiedot kuntoon

Kulut minimiin ja kortti kotiin. Kuljettajajärjestelmänsä uusinut liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on tyytyväinen.

Lue lisää
Espoon kaupunki - ketterälle kelpaa yhteistyö

Espoo uudistaa tieto- ja viestintätekniikkaansa. Muutoksia tulee arkkitehtuuriin, toimintamalliin ja projektin­hallintaan. Yhteistyökin maistuisi.

Lue lisää
Palvelumuotoilu kiehtoo ja pelottaa

Päätään viime vuosina nostanut palvelumuotoilu on tuonut luovat ja visuaaliset toimintatavat virkamies- ja palvelunkehitystyöhön.

Lue lisää
Sonera ja CGI vahvistavat kumppanuuttaan

Soneran sanomanvälityksen ja liikkuvan työn ohjauksen palveluiden tuotanto sekä tuotekehitys siirtyvät CGI:lle.

Lue lisää
CGI:n tulostustuotanto siirtyy Xeroxille

Liiketoimintakauppa vahvistaa molempien osapuolten kilpailukykyä ja palvelutarjontaa.

Lue lisää
Tieto-Tapiola ja CGI tekivät aiesopimuksen ICT-palveluyrityksen perustamisesta

Yhtiön tarkoituksena on tuottaa ja kehittää Lähivakuutus- Tapiola-ryhmään kuuluville yhtiöille ICT-palveluja.

Lue lisää
CGI myy omistuksensa Silta Oy:ssä

CGI myy 50 % omistuksensa Silta Oy:ssä Sentica Partners Oy:lle.

Lue lisää
Suomalainen GreenRiders voitti CGI:n kansainvälisen kestävän kehityksen kilpailun

Kimppakyyti-startup GreenRiders laajentaa toimintaansa CGI:n 20 000 euron konsultointipalkinnon turvin.

Lue lisää
CGI:stä Microsoftin vuoden kumppani 2012

Tunnustus perustuu CGI:n kykyyn kehittää ja tuottaa asiakkaille innovatiivisia Microsoft-teknologiaan perustuvia ratkaisuja ja palveluja.

Lue lisää
Verkkopalkka on ekologinen ja kustannustehokas valinta

Palkansaajan tietoturvallinen käyttöliittymä on verkkopankki. Omaa palkkalaskelmaa voi katsoa missä ja milloin tahansa verkon välityksellä.

Lue lisää
IT kehittyy - kehittyvätkö sosiaali- ja terveydenhuolto?

Sosiaali- ja terveydenhuolto ovat keskellä poikkeuksellisen suurta murrosta. Palveluiden kysyntä kasvaa ja samalla tarjonnan ylläpitäminen on haasteellista eläköitymisen ja tiukentuvien taloudellisten reunaehtojen takia.

Lue lisää
Uusia mahdollisuuksia sosiaali- ja terveydenhuollon alueellisiin ratkaisuihin

Sosiaali- ja perusterveydenhuollossa alueelliset palveluketjut haastavat tietojärjestelmiä.

Lue lisää
Terveydenhuollossa tarvitaan omahoitoa ja vaikuttavampia tutkimuksia

Terveydenhuollon tietojärjestelmien käyttö on laajenemassa varsinaisen hoitotoiminnan ulkopuolelle.

Lue lisää
Tulevaisuuden kasvun neljä peruspilaria

Kuinka Suomesta luodaan ICT-teknologian kärkimaa? Kysymykseen on paneutunut tammikuussa raporttinsa julkaiseva Työ- ja elinkeinoministeriön asettama ICT 2015 -työryhmä.

Lue lisää
Jouhevuutta julkisen puolen järjestelmiin

Tietotyöläistä kuormittaa paitsi työ, usein myös työkalu. FlowIT-hanke tähtää toimivampiin tietojärjestelmiin julkisella sektorilla.

Lue lisää
Tabletti työpöydällä?

Organisaatioiden on linjattava suhteensa älylaitteisiin, sillä muuten tietoturvan varmistaminen on vaikeaa. 

Lue lisää
Tavoitteena 95 prosentin onnistuminen

Sopimus on onnistunut vasta sitten, kun sekä asiakas että toimittaja ovat tyytyväisiä. CGI:ssä on vahva tahtotila parantaa työn laatua ja nostaa projektien onnistumisprosentti 95:een.

Lue lisää
Neljä ratkaisua projektin onnistumiseen

Neljä yleisintä syytä sopimusten epäonnistumiseen ja miten CGI ratkaisee niihin liittyvät haasteet.

Lue lisää
Kybermaailman uhat - paluuta entiseen ei ole

Palvelunestohyökkäykset, tietomurrot ja käyttäjien oma huolimattomuus aiheuttavat digitalisoituneessa maailmassa yrityksille vuosittain miljoonien eurojen lisäkustannukset.

Lue lisää
Tieto - ja miten sitä johdetaan

Tietoa ei Suomessa vielä osata riittävästi tuoda johtamiseen. Puhetta on enemmän kuin tekoja.

Lue lisää