Helsinki, 22.06.2016

Tuoreet satokausituotteet tulevat jatkossa helpommin suurkeittiöiden ja ruokapalvelujen valikoimiin. Sen mahdollistaa IT-palveluyhtiö CGI:n IP-ratkaisu Aromi ja alkanut yhteistyö Satokausikalenterin kanssa.

Suuren kaupungin ruokapalvelujen tai lounasravintolaketjun on huolehdittava päivässä jopa satojen tuhansien aterioiden valmistamisesta ja toimittamisesta. Suurten volyymien lisäksi on huolehdittava siitä, että ruoka on maukasta, terveellistä ja kustannustehokkaasti tuotettua.

”Niinkin yksinkertaiselta kuulostava asia kuin ruoan valmistaminen on todellisuudessa hyvin erilaista, kun siirrytään kotikeittiöistä suurkeittiöihin. Palvelutuotanto ei olisi nykypäivänä mahdollista ilman IT-järjestelmien hyödyntämistä tälläkin alueella”, taustoittaa CGI:n IP-tuotteiden ja uusien teknologioiden johtaja Jukka Kotro.

Suomessa lukuisat kunnat ja yksityiset ateriapalveluyritykset huolehtivat ruokalistasuunnittelusta, raaka-ainehankinnoista ja palvelunsa ohjauksesta järjestelmällä, joka on kehitetty tähän tarpeeseen. Nyt CGI on solminut yhteistyösopimuksen Satokausikalenteria kehittävän Sesonkia Oy:n kanssa. Sopimuksen myötä CGI:n ratkaisua käyttävät ateriapalvelutoimijat pystyvät hyödyntämään ruoan valmistuksessa aiempaa paremmin eri satokausien tuoretuotteita.

”Jatkossa resepteihin, ruokalistoille ja aterioihin on helppo valita satokauden mukaisia tuotteita CGI:n Aromi-järjestelmän suosittelemana. Aterioista tulee maukkaampia ja terveellisempiä, kun tuoretuotteita voidaan hyödyntää paremmin ja lähempää. Lisäksi aterioiden valmistuskustannukset ovat edullisemmat ja päästökuormitus on pienempi”, havainnollistaa Satokausikalenterin kehittäjä Samuli Karjula asian käytännön vaikutuksia.

Idea satokausiajattelun tuomisesta suurkeittiöiden ruoanvalmistukseen kypsyi CGI:n Digital Spark -ajatuskiihdyttämössä.

”Kutsuimme yhteiseen ideariiheen asiakkaitamme sekä julkiselta että yksityiseltä sektorilta. Heidän kanssaan sitten mietimme, mitä uutta digitalisaatio mahdollistaisi tällä elämän osa-alueella. Suuri osa suomalaisista syö suurkeittiöiden tuottamaa lounasta, joten näimme tässä mahdollisuuden paitsi auttaa asiakkaitamme heidän liiketoiminnan digitalisaatioasteen kehittämisessä myös vaikuttaa suomalaisten hyvinvointiin”, taustoittaa Kotro.

 

Lisätietoa

Esa Luoto
viestintäpäällikkö, CGI Suomi
+358 50 380 5601
esa.luoto@cgi.com

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. ja Suomen 2. suurin riippumaton ICT-palveluja tarjoava yritys. Yhtiön 65 000 asiantuntijaa palvelevat tuhansia asiakkaita maailmanlaajuisesti. Suomessa CGI työllistää yli 3 200 henkilöä 17 paikkakunnalla. CGI konsultoi asiakkaitaan liiketoiminnan ja ICT-ratkaisujen kehittämisessä, integroi ja kehittää tietojärjestelmiä kattaen mm. 150 omaa IP-tuotetta sekä on asiakkaidensa ulkoistuskumppani. CGI:n liikevaihto on yli 10 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.com/fi.


Lataa Ruokapalvelupäällikön opas: Näin johdat ruokapalvelua tehokkaasti tiedon pohjalta. Ota selvää, miten Aromi vastaa ruokapalvelutoimialan tulevaisuuden haasteisiin.

Nain-johdat-ruokapalvelua-tehokkaasti-tiedon-pohjalta