Helsinki, 26.01.2017

Tampereen kaupunki ja kansainvälinen IT-palveluyhtiö CGI ovat sopineet yhteistyön syventämisestä Tampereen digitaalisten palveluiden kehittämisessä. Uuden sopimuksen myötä yhteistyö laajenee Smart Tampere -ohjelmaan, jolla kehitetään Tampereen alueen talouskasvua ja palveluja.

Smart Tampere -ohjelma rakentaa Tampereesta kansainvälisesti tunnettua älykästä kaupunkia, jossa yritykset ja asukkaat ovat mukana digitaalisten palvelujen ja ratkaisujen kehittämisessä. Ohjelman tehtävänä on parantaa alueen asukkaiden elämänlaatua talouskasvua kiihdyttämällä ja palveluja kehittämällä.

”CGI on tuottanut Tampereelle erilaisia digitaalisia palveluja jo pitkään muun muassa joukkoliikenteen sujuvoittamiseen ja sote-sektorille. CGI on tunnettu eri puolille maailmaa tuottamistaan innovatiivisista ja käytännöllisistä ratkaisuistaan, joiden hyödyntämisestä Tampereella alamme nyt kartoittaa aiempaa tiiviimmin”, kertoo Smart Tampere -ohjelman johtaja Tero Blomqvist Tampereen kaupungilta.

CGI on kehittänyt kaupunkien ja muiden julkisten palvelujen tuotantoon ratkaisuja esimerkiksi terveydenhuollon ja sosiaalitoimen, koulu- ja sivistystoimen sekä julkisen infrastruktuurin, kuten energia- ja vesihuollon, tarpeisiin. Suomessa tunnettuja CGI:n tuottamia Future Cities -palveluja ovat muun muassa Reittiopas, sairaaloiden hyödyntämä Omni360-potilastietojärjestelmä ja useiden kuntien hyödyntämät verkkoasioinnin ratkaisut.

”Meillä on vahva yhteinen historia tamperelaisten kanssa. Työllistämme Tampereella yli 300 asiantuntijaa, joten olemme paitsi rakentamassa palveluja myös päivittäin niitä tamperelaisina käyttämässä. Smart Tampere -ohjelman puitteissa meillä on mahdollisuus tunnistaa uusia mahdollisuuksia digitalisaation hyödyntämiseen Tampereen kehittämisessä, esimerkiksi mobiiliteknologian saralla”, kertoo CGI Suomen toimitusjohtaja Tapio Volanen.

 

 

Media

Esa Luoto
viestintäpäällikkö, CGI
+358 50 380 5601
esa.luoto@cgi.com

 

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. ja Suomen 2. suurin riippumaton ICT-palveluja tarjoava yritys. Yhtiön 68 000 asiantuntijaa palvelevat tuhansia asiakkaita maailmanlaajuisesti. Suomessa CGI työllistää yli 3 000 henkilöä 17 paikkakunnalla. CGI konsultoi asiakkaitaan liiketoiminnan ja ICT-ratkaisujen kehittämisessä, integroi ja kehittää tietojärjestelmiä kattaen mm. 150 omaa IP-tuotetta sekä on asiakkaidensa ulkoistuskumppani. CGI:n liikevaihto on yli 10 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.com/fi.

tulevaisuuden kunta