Helsinki, 01.02.2016

IT-palveluyhtiö CGI on kehittänyt monitoimittajahallintaan suunnitellusta Service Integration and Management (SIAM) -mallista uuden sukupolven palvelun, Business Scaled SIAMin. Kyse on yhteistyömallista, jossa CGI ottaa vastuun paitsi kaikista asiakkaan käyttämien IT-palvelujen johtamisesta myös niiden paremmasta optimoinnista liiketoiminnan tarpeisiin.

”Liiketoimintalähtöinen monitoimittajahallinnan palvelumme tarkoittaa käytännössä sitä, että ulotamme CGI:n laatulupauksen ja -prosessit kattamaan koko IT-toimittajakentän. Riippumatta siitä, kuka eri IT-palvelut tuottaa. Samalla huolehdimme siitä, että IT:n kykyä palvella liiketoiminnan tarpeita analysoidaan ja kehitetään jatkuvasti,” kiteyttää CGI:n ulkoistusliiketoiminnan johtaja Petri Ojala.

Lähes jokaisen yrityksen IT-kokonaisuus rakentuu useiden eri toimittajien varaan, erityisesti nyt pilvipalveluiden aikakaudella. Toimittajakentän laajenemisen seurauksena tyypillinen haaste on kokonaisarkkitehtuurin sekä hallinnoitavan IT-kokonaisuuden monimutkaistuminen.

”Yrityksissä ja julkishallinnossa palaa jatkuvasti enemmän aikaa ja rahaa monitoimittajakentän johtamiseen. Samaan aikaan IT-yksiköiden pitäisi tuottaa yhä uusia palveluja liiketoiminnan kehittämiseen, käytännössä aiempaa niukemmin resurssein. Business Scaled SIAM on kokonaisulkoistuksia kevyempi vaihtoehto yrityksille, jotka haluavat yhden luukun palvelua, mutta pitää itsellään valinnanvapauden siihen, keneltä eri IT-palvelut hankitaan”, kertoo Ojala.

Business Scaled SIAM -palvelussa asiakkaalla säilyy vapaus valita haluamansa kumppanit eri osa-alueille. Organisaation liiketoimintaan ja toimialaan perehtyneet CGI:n asiantuntijat huolehtivat toimittajien integroinnista ja ottavat kokonaisvastuun IT-palvelujen optimoinnista.

”Palveluumme rakennettu kokonaisvastuu tekee palveluhallinnasta ja suorituskyvyn seurannasta yksinkertaista, kustannustehokasta ja mikä tärkeintä, liiketoimintaa parhaalla mahdollisella tavalla palvelevaa,” summaa Ojala Business Scaled SIAMin hyödyt.

Lisätietoa

Petri Ojala
johtaja, ulkoistuspalvelut, CGI
+358 40 546 3626
petri.ojala@cgi.com


Media

Esa Luoto
viestintäpäällikkö, CGI
+358 50 380 5601
esa.luoto@cgi.com

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. ja Suomen 2. suurin riippumaton ICT-palveluja tarjoava yritys. Yhtiön 65 000 asiantuntijaa palvelevat tuhansia asiakkaita maailmanlaajuisesti. Suomessa CGI työllistää yli 3 200 henkilöä 17 paikkakunnalla. CGI konsultoi asiakkaitaan liiketoiminnan ja ICT-ratkaisujen kehittämisessä, integroi ja kehittää tietojärjestelmiä kattaen mm. 150 omaa IP-tuotetta sekä on asiakkaidensa ulkoistuskumppani. CGI:n liikevaihto on yli 10 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.com/fi.