Helsinki, 03.04.2017

IT-palveluyhtiö CGI on voittanut eläkevakuutusalan palveluyritys Poraston IT-ulkoistuskilpailutuksen. Valtaosa Poraston IT-ylläpidosta ja -kehittämisestä sekä yrityksen IT-henkilöstöstä siirtyy ulkoistuksen yhteydessä CGI:lle. Ulkoistussopimuksen arvo ensimmäisiltä vuosilta on useita miljoonia euroja.

Porasto on eläkekassojen ja -säätiöiden palveluihin erikoistunut yritys. Sen tuottamien palvelujen piirissä on noin 100 000 suomalaista palkansaajaa ja eläkkeensaajaa.

”Työntekijöiden eläketurvaa pitää hallinnoida huolellisesti ja eläkkeet maksaa täsmällisesti. Työeläkejärjestelmä kehittyy nyt sellaista vauhtia, että katsoimme järkeväksi ulkoistaa IT-toimintomme CGI:lle, jolle IT on ydinliiketoimintaa”, taustoittaa Poraston toimitusjohtaja Harri Andersson.

CGI:n ja Poraston sopimus kattaa kaikkien vakuutustoiminnan tietojärjestelmien ylläpidon ja kehittämisen sekä konesalipalvelut. Poraston IT-hallinnosta siirtyy 12 henkilöä CGI:n työntekijöiksi.

”Valitsimme ulkoistuskumppaniksemme CGI:n, sillä arvostamme CGI:n vahvaa osaamista ja kokemusta suomalaisesta työeläkevakuuttamisesta. Yhteistyössä CGI:n kanssa avulla pääsemme kehittämään nykyisiä ratkaisuja ja uusia palveluja uusinta teknologiaa ja moderneja kehitysmalleja hyödyntäen”, kertoo Andersson.

Ulkoistuksella Porasto varmistaa myös sen, että järjestelmät ja tietovarannot vastaavat muuttuvia lakeja ja säädöksiä.

”Sen lisäksi, että yritysten pitää pysyä digitalisaatiokehityksen vauhdissa, tiukka sääntely ja tulossa olevat säädösmuutokset tuovat lisähaasteita finanssialan IT-johtamiseen. Siksi työ Poraston järjestelmien siirtämiseksi CGI:n IT-ympäristöön ja johtamisjärjestelmän piiriin käynnistettiin välittömästi. Näin Poraston IT on valmis myös tulevaisuuden vaatimuksiin”, kertoo CGI:n finanssialan palveluista Suomessa vastaava johtaja Kimmo Koivisto.

 

Lisätietoa:

Kimmo Koivisto
johtaja, finanssitoimialan palvelut, CGI
+358 400 407 001 

Harri Andersson
toimitusjohtaja, Porasto Oy
09 7527 7234

  

Media:

Esa Luoto
viestintäpäällikkö, CGI
+358 50 380 5601
esa.luoto@cgi.com

 

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. ja Suomen 2. suurin riippumaton ICT-palveluja tarjoava yritys. Yhtiön 65 000 asiantuntijaa palvelevat tuhansia asiakkaita maailmanlaajuisesti. Suomessa CGI työllistää yli 3 200 henkilöä 17 paikkakunnalla. CGI konsultoi asiakkaitaan liiketoiminnan ja ICT-ratkaisujen kehittämisessä, integroi ja kehittää tietojärjestelmiä kattaen mm. 150 omaa IP-tuotetta sekä on asiakkaidensa ulkoistuskumppani. CGI:n liikevaihto on yli 10 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.com/fi.

Porasto Oy on pääosin eläkekassojen ja eläkesäätiöiden omistama palveluyhtiö, jonka ensisijaisena tarkoituksena on tuottaa korkealaatuisia ja kustannustehokkaita palveluja eläkekassojen ja eläkesäätiöiden tarpeisiin. Poraston historia alkaa vuodesta 1967, jolloin yrityksen perustaja Kauko Poranen alkoi tarjota vakuutusmatemaattisia palveluja eläkekassoille ja eläkesäätiöille. Osakeyhtiönä Porasto on toiminut vuodesta 1977 alkaen. Lisätietoa: www.porasto.fi.