Helsinki, 27.04.2016

Vapo-konserni hyödyntää jatkossa IT-palveluyhtiö CGI:n tuottamaa kokonaisvaltaista tietovirtojenhallintapalvelua liiketoiminnalle kriittisten tietojen hallinnassa. Sekä yhtiöiden välinen sopimus että Vapon tietovirtojen hallintaan kehitetty Dataflow-palvelu ovat arvioitu Suomessa ainutlaatuisiksi.

Sopimuksen myötä CGI vastaa siitä, että Vapon eri järjestelmien välillä on kaikki liiketoiminnan kehittämiseen tarvittavat yhteydet ja että järjestelmien välissä liikkuva tieto on eheää, yhdenmukaista ja ajantasaista.

”CGI on ensimmäinen yritys, joka pystyy vastaamaan tarpeeseemme ja tarjoaa meille tietovirroista huolehtimisen kokonaispalveluna. Tätä ennen integraatiot ja ydintiedon hallintapalvelut on Suomessa pitänyt hankkia erillisinä palveluina ilman kokonaisvastuuta tiedon eheydestä ja hyödynnettävyydestä”, arvioi Vapon tietohallintojohtajan Antti Kleemola sopimuksen taustoja.

CGI:n kehittämä tietovirtapalvelu, CGI Dataflow Service, on uudenlainen palvelu, jossa CGI:n asiantuntijat huolehtivat sekä sovellusten integroinnista ja suorituskyvystä että niiden välisten tietovirtojen ja koko yrityksen ydintiedon sisällöstä ja laadusta.

”Digitalisaatio kasvattaa nyt kiihtyvällä vauhdilla erilaisen datan määrää. Dataa on kuitenkin mahdotonta hyödyntää liiketoiminnan tai asiakaskokemuksen kehittämiseen, ellei se ole kaikkien sitä tarvitsevien käytössä ja, mikä tärkeintä, laadultaan hyvää. Vapon tarpeesta syntynyt palveluinnovaatiomme on käytännössä siis keskeinen digitaalisen liiketoiminnan mahdollistaja”, kertoo toimitusjohtaja Tapio Volanen Suomen CGI:stä.

”Nyt tehty sopimus mahdollistaa resurssien kohdentamisen liiketoiminnan kehittämiseen ja edesauttaa uusien digitaalisten palvelujen toteuttamista merkittävästi”, vahvistaa Vapon Kleemola.

CGI:n vastuu kattaa kaikki Vapon ydinjärjestelmät ja niiden tietosisällöt. Ennen tietovirtapalvelun käynnistämistä CGI:n integraatio ja master data -asiantuntijat toteuttivat Vapolle maturiteettianalyysin lähtötilanteen sekä vaadittavien kehitystarpeiden täsmentämiseksi.

CGI:n tietovirtapalvelun tuottamisesta vastaavan johtajan, Jani Petäkosken mukaan liiketoiminnan kokonaisarkkitehtuuri on ollut perinteisesti yrityksen tietojärjestelmien sydän. ”Sen avaaminen ulkopuoliselle palveluntarjoajalle on mitä suurin luottamuksen osoitus. Vapon kanssa olemme arvioineet, että avaamme aivan uudenlaisen luvun suomalaisten IT-palvelujen kehityksessä.”

 

Lisätietoja:

Jani Petäkoski
johtaja, Dataflow-palvelut, CGI Suomi
+358 40 172 1636
jani.petakoski@cgi.com

ja

Mikko Miekkoniemi
Manager, Information Management, Vapo
+358 40 741 3156
mikko.miekkoniemi@vapo.fi

 

Media:

Esa Luoto
viestintäpäällikkö, CGI Suomi
+358 50 380 5601
esa.luoto@cgi.com

 

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. ja Suomen 2. suurin riippumaton ICT-palveluja tarjoava yritys. Yhtiön 65 000 asiantuntijaa palvelevat tuhansia asiakkaita maailmanlaajuisesti. Suomessa CGI työllistää yli 3 200 henkilöä 17 paikkakunnalla. CGI konsultoi asiakkaitaan liiketoiminnan ja ICT-ratkaisujen kehittämisessä, integroi ja kehittää tietojärjestelmiä kattaen mm. 150 omaa IP-tuotetta sekä on asiakkaidensa ulkoistuskumppani. CGI:n liikevaihto on yli 10 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.com/fi.